guitar effect pedal推介

147 回覆
5 Like 1 Dislike
想平平地一千樓下買一個,有無可能?

新手求教
有無介紹,真係唔識,最多識清聲拆聲轉換
Klon centaur
metal zone
想問想玩綜合effector

nux mg300
boss gt1
hotone ampero

唔計支那,邊部好
我投Nux一票
mg300 彈歌轉換聲會唔會無咁方便
Ampero

利申:無用過

用過gt1 ,嘛嘛哋,火牛又要另外買,用濕電又衰聲過乾電少少。另外都出咗好幾年,所以真不建議。
出 show / 夾 band 用?
出show
呢個價你可以睇吓二手 zoom g3n 果類
mg300 最平
聲唔錯 但如果你出show未必夠用 睇你要彈幾多首歌 要用幾多effect 但性價比幾好
本身d preset都有排玩
但mg30已出 同ampero差唔多價錢

boss gt1 將以前旗艦機gt100成套搬咗入去
聲一定唔差 勝在操作方便直接 唔駛用software set聲

ampero 三部入面最貴
聲我覺得最好 amp聲做得好真
同埋好多功能 揀咩cab 用都有排揀
preset 都做得好好 同埋touch mon
重點係可以dl 其他人set好既聲入去直接用
當interface錄野都好聲
缺點係冇send return, 呢個價位我估唔到會冇
但佢之後會出部stomp版又會有返
如果想平d 可以諗下ampero one
一模一樣 係cut咗d掣only, 你全部用touch mon控制就得, 反正入面份野都一樣

利申: 三部都用過
超詳盡,好有用 多謝

最後揀左mg300, 貪佢個software set 聲好玩
老老實實 個人認為gt1都少廢 其他冇用過但mg300睇demo唔錯
利申用家
買左mg300, 想自己砌聲完全無慨念
ge200?
https://youtu.be/9LGkJaVhOg8
可以睇下佢 調tone幾勁
Nux唔差, 可以電腦set

如果等得既可以試下今個月出既MG30

二千零但正好多, YouTube 已經好多kol

介紹
學到野! 放低左結他10年,10年前無youtube 真係少好多野自學
電腦set 好玩
利申 最終買左mg30
300先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞