guitar effect pedal推介

147 回覆
5 Like 1 Dislike
對呀
其實Overdrive 新手買邊隻style先好?
Tube Screamer? Blues breakers or Klon?
中意Blues Funky 60s 70s rock多
我都係近排先研究pedals發現一款overdrive 已經有好多類型真係選擇困難

話時話 大家有冇用過JHS pedals? 我見佢隻Bonsai 可以做到9種Tube screamers 嘅聲好吸引
好好聲 一隻頂到全家
再搭多隻恆少少既distortion就咩range都玩到
JHS AT 都係唔錯既選擇
睇你鍾意既類型 xotic出嗰d drive都啱你
又或者 fulltone
新手想請教下師兄
睇人地啲片,轉effect冇踩pedal
即係啲effect係後製加落去?
係咪要用logic pro/garageband果啲?
Thx
有d係人地錄左raw檔後製又有

有d係人地電腦轉又有, 你不

如放條link黎望下先答到你

不過念力轉就一定唔得
垃圾
似你
https://youtu.be/fOGfV2BUjHg
例如好似佢咁清聲轉拆聲
Wah pedal可以電腦做埋?
Thx
佢後製啦, 佢拍左條片連一條raw檔

就將呢條raw再remap返好晒d聲後就

剪落去條片度, wah佢可以落個auto wah

落去, set好個拍子岩首歌個速度就ok
𨳒又打錯字係reamp 唔係remap
sor lor
boss pocket gt點睇?

想買隻夜晚練習用
同價位買mooer 或nux插耳筒練仲好

又一樣有aux in 插電話播mp3練
想線鳩樓主
Metal zone其實都唔差, 前提你要插岩位

https://youtu.be/c3YrjSD-Ldo
fender mustang micro呢隻點睇?

岩岩出
咁既價錢有閒錢買都ok, 再有更多閒錢可以諗boss

隻waza air, 全無線真係無敵, 但無閒錢的話就

買一舊用可以得耐既先係重點, 無話大舊就唔練得

何況大舊既而家都可以用電腦做setting , 方便設定同

學點set聲

呢度都有唔少學生哥睇, 未必太有錢去買gear

所以我答既都會盡量係推介d 平野選擇
唔該巴打可能第一隻就買Tube screamers先同埋巴打有冇用Fuzz pedal
師兄唔好意思,想問mg300啲聲掂唔掂
我想講gt1我真係研究左好耐 啲聲都係好膠 佢modulation係冇問題 但drive同amp真係好唔掂
想換一換有冇咩好推介
掂啦 你玩呢啲style,tube screamer啱曬
low gain到drive都冇問題 你之後有其他pedal 都可以用tube screamer做boost 做stacking
買啦!
你點駁隻gt1?
如果隻amp有send return 建議插send return
如果你直插amp input
amp份preamp同gt1 preamp會重疊咗
同埋output揀返你用緊咩amp
如果係10W amp仔就揀返細amp仔嗰個mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞