[4月新番]我的英雄學院 第5季

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
第一眼以為心操舉緊中指
物間平時淨係派膠都唔知佢原來都幾勁
麗日今場mvp
英雄唔一定要打交勁
有D個性救人好勁
八百萬咁大波都唔會盪
淨係畫蘆戶先會盪
同埋個 pat 成日都有特寫
製作組對佢好有愛
佢唔係犯賤撩皮爆豪既話應該贏左騎馬戰
可惜佢表現真係好少,就算講B班佢都好少有份打
物間其實可以多好多描述 人物性格同佢既個性
但b 班就係大配角
其實今集睇到有啲sad,個性優劣嘅重要性變到好明顯

物間同心操好有heart做英雄,但其實佢哋個性唔係好啱,最盡都係做support物間基本上唔可以單獨行事,得一條友嘅時候佢除咗逃走都冇其他選擇,仲要唔係個個個性都複製到心操既個性本身已經好似反派,仲要如果俾人知道咗有防備,基本上同個無個性冇分別

相反,69爆豪焦凍依d易用又強既個性根本可以唔使用腦就壓住依班人黎打今集物間心操左度右度,就係諗點樣令到對方開聲應自己物間又要計住計住自己複製左幾多個個性,複製咗幾耐但69本身有防備,提住自己唔好講嘢,再用8%已經係絕對力量壓倒性贏咗心操
心操俾69當狗撚
明明其他啲動漫入面
能力係複製既人多數都係做主角
可以吹到複製呢招技好L勁
配角真係好慘
其實一路都覺得呢套嘢講「個性」係好寫實
現實世界人嘅天賦才能唔同,有啲人天生好適合做佢理想嘅工作
有啲人嘅能力同理想根本唔夾
不過雄英熱血嘅地方就係幾唔夾都好,只要堅持理想就可以搵到自己定位,點樣運用個性去做好一個英雄
唔一定要係戰鬥系,可以拯救,可以支援,可以指揮索敵,有啲就間諜潛入
麗日真係好cute好gfable
最慘69暴走,雙方戰術打亂哂,直接變大混戰正面衝突b班果幾個正面衝突都唔大優勢,69就係戰鬥系既代言人
原本b班合作都打得幾好,一變混戰就收皮
冇辦法啦,OFA繼承九代戰鬥力,你咁都贏到就真係天才
半季就打哂,唔知之後有乜做
麗日個搏鬥術buff得太勁 一下打底一件
B班要嬴只可以捉提子同異形女 見到其他兩個即刻收皮無得打
話哂係69條女,打交點都要有啲料
我一直覺得麗日博鬥係好勁甚至係全作最強雖然官方無講過

麗日跟槍豪一星期已好勁,夏合宿一下壓住咗渡我但明明渡我體術應該好勁,一直以來殺到咁多人,考牌果時扮隔離校條女又可以㩒低用咗ofa既69,第四季仲可以捅到相澤老師一刀但明明相澤老師usj 事件一個打幾十個嘍囉麗日仲可以一下鎖住13號,話晒都pro hero

所以體術黎講,麗日>渡我>=相澤老師,都係合理推測

留意番,麗日學咗一星期已經咁,唔排除依家係仲勁
想比麗日㩒住
我唔明點解有負評,不過我同意
麗日好明顯越黎越人妻feel
想同佢搏鬥
留意返麗日其實本身基礎唔差
運動會時未跟槍豪已經頂住爆豪幾十下爆炸
正常人都死左,佢仲要偷偷升起啲石
只係個樣可愛同入學試太廢令人印象中佢唔掂
其實佢根本唔係正常人
呢場超好睇
如果話佢用體術嗰時會用埋能力,掂到人>對面無重力無咗重心>任佢撻
其實都講得通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞