[4月新番]我的英雄學院 第5季

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
B班幾乎全部都係支援型
咁就拖撚左7集
7集都無戲肉,同以往幾季好大分別
正確嚟講係本身漫畫都係咁拖,所以動畫都係一撚樣
A班梯隊
T0: 綠谷 小勝 轟 常闇
T1: 飯田 八百萬
T2: 上嗚 切島 小梅雨 蘆奈
T3: 麗日 尾白
T4: 耳郎 障子 膠紙佬 砂糖佬 提子
T5: 葉隱透 動物佬 青山
麗日可以排得高d,其實佢個能力牽制力可以好強
配合埋佢體術夠勁,基本上所有唔識飛/空中冇導航能力嘅對手俾佢埋身掂到就玩完即刻一拳打佢上太空都得,想佢死嘅話上高一高再解除就可以跌死佢救災方面佢個能力亦都係一絕,我覺得點都排得前過尾白先尾白純粹係一個有尾嘅功夫佬

動物樓其實都可以好勁,但真係睇周圍有冇勁嘅動物其實控制昆蟲可以好大殺傷力,控制殺人蜂不得了
尾白落番一級先 得條尾
其他人既個性發展都好過佢
netflix黎緊會有晒之前兩套電影版。
口田其實功能性好強,尤其是救援方面好多人類去唔到既位可以叫啲小動物去睇,又可以用鴿去空中搜索
戰鬥方面就算佢唔捨得叫動物幫手打,都可以好似第4季考牌個陣咁用鴿群掩護,同埋用蟲都嚇撚死人啦

膠紙佬都可以升返兩級,佢劇場版好活躍尾白同隱形就真係t5
我覺得係咁

A班梯隊
T0: 綠谷 小勝 轟
T0.5: 常闇
T1: 八百萬 小梅雨
T2: 飯田 上嗚 切島 麗日
T3: 蘆奈 耳郎 膠紙佬 動物佬
T4: 障子 提子 尾白
T5: 葉隱透 砂糖佬

U: 青山

青山完全係xmen個雷射眼仲要係性格鳩10倍版
能力一樣,又係控制唔到要額外裝備幫手克制
又係控制到既話會係高破壞力遠距離武器
青山勁撚鳩
節奏好差,睇到悶
打兩下又傾計,好似睇緊火影咁款
八佰萬廢到乜柒咁仲要瘋狂吹奏,一開始已經話係乜乜乜優秀推薦入學。作者條ON9瘋狂吹奏條無腦女有咩實際作用?
其實一直都唔明尾白有乜野用
ab班對抗漫畫幾好睇喎
已經拖左七集
幾時會熱血返少少
Xmen隻beast,仲要弱化版
B班個隻就真係Beast尾白係真廢
同意 表現勁差 其他人都有d 特別既功效
佢得體術重要唔勁
佢連b 班個兩個都打唔贏
尾白人設係所有野都普通
但我覺得佢喺A班甚至AB加埋都唔夠中間水平始終個性上限太低
好似自從all might隱退之後 冇左種熱血感覺 之前運動際都已經好好睇 而家冇左個feel
但幾鐘意佢同障子
但作者就係要d 屎既人
其實上季打黑社會都熱血啦...幾場對決都好好睇喎
障子都還好, 索敵一定搵佢
尾百就真係去到第5季都好少描寫
唔好話佢地
飯田而家戲份都勁少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞