[4月新番]我的英雄學院 第5季

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
把聲都夠佢贏
今集黑鞭其實即係dark shadow暴走仲要唔怕光
有交代呢d野咩
邊一集講
一路睇一路都好奇怪
其實a班好多人能力好廢,有重疊,基本上好多人會好羨慕仰望69根本
佢一種super power根本頂哂你地咁多個
黃viu睇pinned
pin個到有
今集個招鞭
消除老師同洗腦人睇到其實係絕望感
我咁辛苦去練條咩索帶,你呢個超強化索帶黎
早一兩集講飯田進化有提到係因為69都勁咗,push佢變勁
好似不嬲都有講69爆豪焦凍個性係特別優越講真超級力量一定係最容易用嘅超能力
複制人講敵不過什麼都辦到的"力量"
唔知佢係指勁既能力定單純係力量
唔知點解有d地方見唔到我英更新
係咪大陸禁左佢地唔得明目張膽
衝埋去嗰下sweet到
原來已經進入終章
而家先出到第4個能力,呢個終章想寫幾耐
到最後ofa全部都強化既超勁能力,仲有個識得飛
痴撚線想唔最強都唔得啦,你玩哂啦屌,其他英雄唔玩啦
所以一開始已經講係成為no.1
根本只係得力量,同allmight一樣100%都no.1啦
而家仲多9樣, 好撚似屈機課金game咁, 屌你咁多外掛玩撚咩,棄game啦 個火佬見到屌哂老母啦屌, 本身超allmight都已經做唔到
而家呢件咁樣, 唔撚玩啦
當初睇漫畫都係咁諗 但之後發現唔buff 69嘅話好難贏
先利申 動畫黨
屌佢寫因為ofa令到主角自己原本個性出到黎都話我會接受到
但係而家係咁柒多個唔係自己嘅個性出撚晒黎 根本就係外掛唔係buff

原本寫係無個性努力成為no.1故事
而家變左攞外掛屈傻仔機
就連好似最初69擁有嘅特質都冇撚埋(臨場分析能力)
一開始仲以為主角會同all might唔同,會係靠智力,點知而家好似靠晒外掛咁
咁afo 咪一樣外掛佢個性仲多添啦唔buff主角都贏咪更唔合理
我覺得暫時又唔係話主角有變質,佢一直都係努力,純粹係遇到個貴人俾個未經打磨既外掛佢,最後都要靠佢自己發展個外掛。
同我覺得算寫得好㗎喇,主角唔會話係某一個瞬間突然戰力大爆發佢一直戰力嘅增加都係有鋪排,或者有合理原因令佢有buff
同意,即使佢多左幾個能力,但係綠谷本身戰力係冇上升到,但戰術上多左變化
佢而家仲要再練過啲新個性
唔係即刻用得既都唔算外掛既
仍然仲有「努力」呢個主題係到
afo係外掛有咩問題 依啲王道熱血漫唔係就係主角靠努力打贏啲外掛咩

同埋都係個句 睇左咁耐難免會諗點解要係69繼承ofa?
我想講嘅係目前睇唔到主角有咩同其他人唔同嘅特質, 至少作者冇側重描寫依part而佢係不斷寫69強化ofa,buff ofa

重點唔係應該係點解69即使無個性都有資格繼承ofa咩?但係而家作者剩係寫ofa有咩勁有咩力量有咩附帶個性 好似忽略左成個角色咁 搞到好似條友係好彩攞到外掛 就係依點搞到好唔ger
之後會講點解一定係69
所以漫畫有講到點解?
咁巴打你覺得合唔合理?
btw 唔好劇透我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞