[4月新番]我的英雄學院 第5季

1001 回覆
47 Like 7 Dislike
做得top個啲英雄或者A班top都係父幹加努力
無父幹就點努力都係尾百 砂糖佬嘅level
最父幹嗰個係焦凍
不過佢都好努力
本身係父幹撚姐
而家變左係終極父幹撚
個父幹超越曬所有人
咪同儲一年錢加老豆幾百萬買樓個故事一樣
同自身冇太大關係
努力咁耐由5%升到8%再升到20%咁樣都叫無努力?佢唔努力就唔會用到OFA,你個比喻明明係努唔努力都買到樓,錯撚哂
Top tier pro 緊係練到好高攻
閱讀理解咁差
唔明"冇太大關係"點解?
即係父幹佔99% 自身努力佔1%先令佢成為世界最强呀
仲有個比喻係完全正確
老豆只會比幾百萬所以要儲一年錢先可以買到樓
你閱讀理解差d
綠谷得到ofa本身就係憑自己既努力先獲得allmight既認同
就算之後有左ofa,都不斷努力掌握ofa
我覺得唔算父幹啦
唯一既運氣就係遇見allmight
之後所有都係靠努力同毅力得番黎
OFA係69靠努力爭取
之後花好長時間講69點樣一步步掌握OFA,就算宜家發展出其他能力,如果有睇漫畫都知佢係花左唔少時間掌握呢d能力,而且唔係d咩OP能力,全部都係要用腦,靠鍛鍊去發展
感覺就好似no3牛仔咁,AFO都講過佢本身能力唔係咩勁個性,而係靠後天努力先會運用得出神入化
就算比機會,你都要識爭取先得,69就係99%努力+1%運氣
比起其他父幹撚,69算係好平衡
有乜好死撐你不如搞清楚乜野係父幹先啦?無努力過都有同樣好結果先叫父幹

69呢啲唔係200%努力既話根本就追唔上同期有天份既人,然後結果佢既努力令佢有急速成長,甚至超越埋以前勁過佢既人之後你就話佢有OFA父幹,如果佢拎完OFA就無努力過,佢連雄英都入唔到呀佢無努力既話,有幾多萬個個性都控制唔到點用啦

仲有你個垃圾比喻,老豆比完幾百萬,如果無左自己一年儲左個十萬會買唔到樓?個故事本身就串緊個主角一蚊都唔洗用靠老豆就買到樓啦,仲咁厚面皮話人閱讀理解差
父幹係講緊只係因為出身,無條件地擁有外掛或者比人好既機會,基本上換第二個角色有相同出身都會一樣結果,即係嗚門,艾倫依d

69係自己既意志同善良賺個外掛返黎,情況似美國隊長,都係弱者遇貴人受賞識依個套路你會唔會話美隊父幹?69仲要比美隊情況慘,美隊都話啪支針即變大隻勁人,69係要地獄式訓練訓練10個月先叫食得到ofa係體內,仲要之後苦練先發展到,練咗兩三季中間都未打得贏焦凍同爆豪練咗四季先叫開多個個性都叫父幹會唔會太harsh
父子騎驢 慣哂啦
廢又屌 無敵又屌 努力開半掛又屌
睇得多小說改編動畫po一定有呢啲人
佢地第5組
柳靈子,小大唯同二連擊真係最佳拍擋
同膠帶+麗日差唔多
柳靈子重可以企係d 螺絲上面飛黎飛去
重好用過角炮
係 好小學雞
啱啱睇完第十集
真係好精彩
睇到成個人好開心
ps冇睇動漫
老豆俾400萬你買樓其餘自己包底
咁要買450萬樓唔自己努力一下又點買到個層樓呢?
似係你唔明咋喎
仲有上面有人定義父幹呢樣
父幹狹義係講出身
廣義係講繼承
比個例子你地理解下
有個有錢佬收養左個孤兒
咁樣個孤兒繼承左老豆D野就由冇父幹變左做有
明未?
其實我覺得個比喻似係有個人比左個發達大計你
但係成個project要由自己organize咁
第一次覺得麗日正
麗日本身都gfable架
出身又好繼承又好,如果要定義有冇父幹,最重要指標就應該係換咗第二個性格特質唔同嘅角色係咪都係同一結果?

如果你話有錢佬收養孤兒係無條件,純粹求其揀一個細路做仔,換轉第二個佢一樣會收養嘅話,咁樣當然係父幹

但如果個細路係因為展示到某種特質,贏取有錢佬信任同欣賞,再收養同培養。呢啲最多叫際遇好,唔可以話係父幹

如果有個無兒無女嘅有錢老闆,退休之前張間公司送俾個有才能又忠心於公司嘅員工,唔通咁樣繼承又叫做父幹?
身材仲幾好
太路人feel好慘
拗黎晒氣
佢堅信世界有嘢係天跌落黎
大佬啊富二代都要識氹掂老豆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞