【批鬥撚】仲聽唔聽陳奕迅

743 回覆
772 Like 118 Dislike
d人不嬲聽佢早期d歌,後期d歌根本垃圾wor
唔好漏咗張敬軒呀佢咁愛國
好撚驚
Deleted
流行歌手講乜撚咬字

你有心近嘅去聽下林家謙,aga,ginlee,陳柏宇,馮允謙...都已經個個唔同咬宇質感
咪話左係個人style一部分囉,你盲撚完未
係度
我覺得唔可以抹殺佢過去嘅努力 佢嘅付出
但係呢件事上面絕對唔認同佢 已dislike曬有關嘅page
我唔會支持一個「支持種族滅絕」嘅歌手
支持種族滅絕嘅英藉腥港歌手
不了
你都on9,好似姜濤d懶音又係style一部分?
個人style都有分好唔好,例如我覺得Ginlee咬得太刻意,jay fung abc tone太重

講咁耐一條問題都唔敢答
呢個會唔會係你個人style一部分?
但前期佢咬字唔正啲歌令佢攞唔到金曲獎男歌手
佢之後攞到個屆有評審直頭講明係因為佢咬字問題改善咗所以值得肯定喎

聽多啲歌 讀多啲書 睇多啲新聞啦
為咗死撐自己偶像連唱歌唔睇咬字呢啲歪理都講得出
笑撚死人咩
周杰倫同金曲獎既恩怨你上網search下啦,咁都講得出
感動既係個個講陳奕迅 冇人理艾辛
英皇又贏
懶音=咬字唔正 ,歌手個人style有問題?
藍絲咪繼續聽囉
問題我就答左,你自己盲就話無,點同你鬥
轉左去聽周柏豪喇
懶音係個人style
你唔好話難聽都係個人style

為咗盲撐可以柒到幾盡
咁你答我,周杰倫咬字唔清楚係咪唱得差難聽? 係咪一定個個歌手都要字正腔圓先叫好聽?
有人開始講都算有d 進步
btw 你個名
然後 柯個屎都要左諗右諗
又關張敬軒咩事 出唔出聲都俾人話
點會冇?睪丸佢就冇
So what?
咪代表係專業評審角度覺得咬字係評價唱歌既其中一個標準囉
周杰倫後來都有改善咬字 仲因為咁攞到獎破埋冰 即係代表佢後來都認同呢套標準囉

點解你成日講啲唔撚關事既point/問題以為自己駁到人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞