【批鬥撚】仲聽唔聽陳奕迅

743 回覆
772 Like 118 Dislike
me b.c.1000 已經無聽
致祖國的舞
由反送中開始已經冇聽
聽歌都分黃藍 黃絲真係好難做
我聽過好多個歌神喎
你講邊個
仲想代表台灣人
台灣人特別有說服力?
你都好撚野,面皮十尺厚
喂,最近出糧幾錢一個post呀
我見佢地突然咁pro講佢唱功咁神,覺得唔好聽=盲反所以想討論下

點知全部即刻發爛
你講我個名拓呀
依家邊個先係講唔過要玩personal attack
成件事嘅起點就種族滅絕問題 你唔好係到轉移視線 仲有點樣講到佢值得我哋支持咁 養佢 我買過佢唔少碟 咁算唔算養緊佢? 泯滅人性仲要我幫埋佢諗點過人世 冇撚野??
未投共已經10成down歌就唔好自認係人地fans啦 講出黎覺唔覺得自己好肉酸?
小學雞式發誨氣
Exactly
撞啱四大天王之後後繼冇人既時期
撞啱林夕黃偉文既創作顛峰
趕得切香港樂壇最蓬勃時期既尾班車
趕得切台灣仲迷港星既時代
就算佢本身有實力 都不能不承認佢能夠上到神枱真係好好彩
聽呀
點解要唔聽去證明自己係黃
佢哋會咬住啲無關痛癢嘅point話你唔公道
跟住spin走成個討論

企硬強調呢單嘢已經OK
我都識689 真人,佢日日睇蘋果,咁佢係咪黃 🤣🤣🤣
Eason 係唔會咁㗎!Eason 係唔會咁㗎!
咁你講返陳奕迅vocal邊忽咁神先啦

Range好闊?
佢屬於tenor定baritone定bass?
除咗ballad其他genre表現成點?
咁人地點冇logic呀?
試下講出黎 俾啲實際例子 唔好問啲不知所云既問題就當challenge到人?
上面條友講到 eason把聲只係「咁啱」夾林夕作嘅詞
好似首歌佢無份咁 首詞大過一切
你要反咪反 明刀明槍啲屌佢奶共咪得
講埋晒啲廢話都幫佢護航係咩心態
謝霆鋒起碼識作歌,唱到rock
陳奕迅??唱黎唱去都係嗰三督屁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞