【批鬥撚】仲聽唔聽陳奕迅

743 回覆
772 Like 118 Dislike
比喻姐,張敬軒比人屌果陣,d人咪又係拖埋其他歌手落水
好明顯我唔係講緊依樣啦有無咁撚蠢呀
俾個假設你,你平時食開飽魚,你依家話唔再食鮑魚喇,要支持啲人去食屎
我地平時食開長腳蟹嘅,但好憎啲人食屎,好啦依家有人唔食鮑魚喇,你食唔食長腳蟹就唔關我事,但你支持啲人去食屎,咁你道德有冇問題?

唔好同講我話依家唔食鮑魚唔等於支持人去食屎依啲廢話

再諗清楚自己講咩唔支持黃就反既9唔搭8野
冇話要buy佢喎 問題係政見還政見 人地唱功還唱功喎 即係你唔會憎條友係藍屍就話人地得1.5m 明明人地1.8m

我會杯葛佢 係因為佢良知問題 我知道佢的確好有實力 唱功 感情 咬字 都係頂級 香港而家有邊個男歌手贏到佢?但我一樣唔會再支持佢

而唔係cctoy咁 發現陳奕迅奶共就話佢唱歌其實垃圾 冇XX根本甚麼都不是 求奇一個都唱到好似佢咁

每次睇到呢啲盲反撚真係打晒冷震 同微博啲支那小粉紅圍爐打飛機冇分別
聽唔係問題 以後出到去唱佢 會唔會比人打
收鳩皮啦連粉紅
D陳奕迅fans 肯面對現實未
而家係佢自己政治化成件事,咪撚講到係我地歌迷逼鳩佢表態咁
咁佢話自己係藍,咁咪唔聽囉
搞清楚成件事既因果先啦屌

利申:單春fans, 覺得佢把聲係無可取代,不過都唔會再去佢演唱會
樓主 pin this
cctoy: 比tommy唱既話啲歌仲紅 根本唔關eason事
一有娛樂圈人就特別興奮㗎啦
醒喇終於都
大獲啦 你拖埋張敬軒落水
呢到我頂住 快啲走先
由19年開始已經冇再聽

利申:曾經係20年既死忠
我冇否認佢唱得,但人地一樣有權有異見
勁如Whitney Houston都會有人唔buy
會將陳奕迅vocal當神咪證明你井底之蛙囉傻仔
自己search下top male vocalist先衝上黎獻世啦

你班柒頭咪一樣一聽到人唔買棉花就上哂鍊,扮咩理性姐,掉哂波鞋未阿
支那人鍾意支那歌手好出奇咩
聽 一直聽緊
仲要唔俾人話唔好聽,唔鐘意聽就係盲反

成班柒頭突然音樂專家上身
但睇死連chest voice,mixed voice都唔識分
你聽佢歌定聽佢奶唔奶共呀?
無知一問
邊個係陳奕迅
楊千嬅首剛剛好
留俾大陸仔聽
Live勁撚難聽
冇聽兩年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞