英國u jj揮手區

529 回覆
5 Like 1 Dislike
各位好呀

我本身讀緊 BBA但其實本身對數字同電腦都幾熟悉,就想去英國讀番個關於 data /business analytics 個類嘅 degree,宜家 ielts 就前日考完等 result

本身 cgpa 就岩岩好 second up 頂但first hon 唔到
想,想問下報邊問好

stretch target: ic/ UCL business analytics
一般: bath /Loughborough business analytics

另外想問 st. Andrews/Surrey /Leeds 又如何呢?

印象中st Andrews 冇商科wor
Birmingham揮個手
依家有幾個offer 唔知點選擇好
Bro可唔可以幫下手比意見
Cranfield msc finance
Strathclyde msc investment
Southampton international banking and finance
Reading real estate

bachelor 讀marketing
有少少想去reading

巴打 ug係邊到讀?介唔介紹講下咩hon grad

廢青今年grad
Southampton international banking and finance

香港,報果時3.3 依家3.44
依家有Lancaster, Surrey, qm同Southampton

依家有Lancaster, Surrey, qm同Southampton

Soton>lan 跟住就無所謂啦
利申9up,都係留番比法律巴答

反而想問soton呢科無話要quantitative 底?因為我同你一樣都係ug讀d general bba野 master 想讀finance 見到好似好多間都限你要數底

廢青今年grad

廢青下年grad
等乞食

廢青今年grad

廢青下年grad
等乞食

+1
有冇手足知道如果我二月頭先報英國postgrad係咪太遲。。。
封reference未搞掂 拖住咗

反而想問soton呢科無話要quantitative 底?因為我同你一樣都係ug讀d general bba野 master 想讀finance 見到好似好多間都限你要數底

但係soton finance 真係mama地
有冇手足知道如果我二月頭先報英國postgrad係咪太遲。。。

要報好嘅programme就要儘快,如果冇乜所謂就四五月搞都得
hihi

不過我做過6份intern , 當中3間bank
Asso讀core科啲成績ok
Quant係個大問題,所以我比好多學校reject左

要報好嘅programme就要儘快,如果冇乜所謂就四五月搞都得

想試下ucl...
應該暫時有2:1
做半年英國jj 悶到仆街
有無glasgow jj
早幾年 grad左
好撚掛住英國
做半年英國jj 悶到仆街
有無glasgow jj

可唔可以分享下Glasgow 點悶法
因為今年如果我meet 到offer 都打算去Glasgow

想試下ucl...

我都驚2月頭會遲
巴打想報咩科
我都未submit 個application
今個月尾要交畢業論文想忙埋先

想試下ucl...

Ucl呢啲五月份報都未遲

利申:識人七月份報ucl taught MSc, 九月拎offer,十月先到倫敦報到
各位巴打 而家我係ncl讀梗business 公廁科想master 係間勁d嘅讀洗個靚底 暫時心水想讀finance 但係尋日睇左 lse ucl ic lbs 好多都要ug有quan 底 我數學還可但係d module 真係同quan無關 gmat佢亦講到可考可不考 有無人都有過相關由general business jj升上 finance 嘅經驗可以分享下比小妹?

同埋MsC Finance嘅話以上幾間大家又會點排?唔該晒
各位巴打 而家我係ncl讀梗business 公廁科想master 係間勁d嘅讀洗個靚底 暫時心水想讀finance 但係尋日睇左 lse ucl ic lbs 好多都要ug有quan 底 我數學還可但係d module 真係同quan無關 gmat佢亦講到可考可不考 有無人都有過相關由general business jj升上 finance 嘅經驗可以分享下比小妹?

Warwick business 呢?好似同ucl嗰啲類似級別wor

Rejected by lse management , Warwick fin, Ucl fin, ic investment 無gmat加遲報,應該都凍過水

Warwick business 呢?好似同ucl嗰啲類似級別wor

LBS>Lse=ic>>ucl

Rejected by lse management , Warwick fin, Ucl fin, ic investment 無gmat加遲報,應該都凍過水

巴打 gpa唔係都係3.4咩 又6份intern
Btw3.4 對番uk係2:1 ? 同埋介意講hk邊間嘅marketing 嗎

如果呢到無人係non quan related ug入finance 睇黎都係考番個gmat好😨有無巴打有經驗分享?

巴打 gpa唔係都係3.4咩 又6份intern
Btw3.4 對番uk係2:1 ? 同埋介意講hk邊間嘅marketing 嗎

如果呢到無人係non quan related ug入finance 睇黎都係考番個gmat好😨有無巴打有經驗分享?

Non三大 同自爆無分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞