消息指香港即日起暫停接種復必泰疫苗!

495 回覆
51 Like 20 Dislike
萊比錫機場->香港,由DHL負責。
去到香港就由復星負責運輸同保存。
東風本田,我一律當支那車
但總係有傻仔話係日本車
大家知咩事
好明顯就係因為中國製囉
強制溝針
老豆老母前幾日先打完第一針 cls
其實 唔係得香港澳門 只係未寫佢果批次其他去左邊
澳門同香港係屬於果批次
依家你話我話復必泰係支那貨 wo
依個比喻唔錯
Day 1 我見到復星輝瑞
已經知係東方本田

唔明點解會有人理解做代理 only
用剩支那藥咪好無面?
梗係要班支那廢老同藍屍試哂支那藥先啦
死埋都無錢賠。 你話呢
我睇都係,唔滿意你總會搵到嘢嚟彈
而家科興滯銷,只能夠話外國野更衰
就好似啲豬扒係靚女朋友背後講佢哋壞話
復星國際有限公司,簡稱復星或復星國際,是中國大陸最大的民營綜合企業控股公司之一

復星醫藥沒有參與BNT162b2的研發,只是購買輝瑞製藥與BioNTech合作研發的疫苗到中國大陸進行試驗及在大中華地區應用

復星接左任務要點做都得嫁啦
係咪想焗人做實驗
有 d 人見到有人話復星係支那公司已經起哂鋼
個 d 咩人,留翻比大家自行判斷
Book左後日打BioNTech 遲下係咪又要再book過
咁你自己都冇預到 冇得打第二針啦
咁冇得打有咩抵死?
反制!唔比人打完去到歐美!永續疫情!
黎到港澳本地係
運輸同保存期間 做手腳唔出奇
佢係想問「你理傻閪老屈而家d biontech 係支那製」

當中「理」係錯字
應該想打「班」

而你上面引用咗佢呢個回應問「有人話係支那製咩」,即代表你明佢講緊咩,所以唔洗喺到扮傻啦
係囉仲見到打左針既人用小米手機
你真係on9,兩件事黎。叫你強檢係o個間醫院嘅一個決定,同全港醫護無關係。
第二,專家都係政府發聲機器,唔係佢邊可以上到電視講野? 而且袁生都無100%話政府啱,佢自己都話打德國疫苗。
你d邏輯出曬事,d歸納亂咁黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞