消息指香港即日起暫停接種復必泰疫苗!

495 回覆
51 Like 20 Dislike
問復星咩公司話變左話疫苗支那製
你姓屈?
直頭係啦
德國biontect自己係德國都唔夠廠造
要借人地間廠黎生產
依家中國仲要起緊廠
Biontect佢唔係係德國教支那人整唔通去支那先教?
佢要教要點教?梗係係德國d廠房度教
Biontect寫到明復興handle嘅疫苗係base on same technology 整 ,某程度上已經留定曬後路
垃圾支那依家聲稱handle得個包裝唔好,令到批次有問題
分分鐘係發現其他問題要回收,又是旦作個原因

再唔係如果個包裝有問題到會影響疫苗安全性
咁會唔會可以講清邊部分出事?
出事而之前打咗果批又會有咩可能風險?

叫港共復星食撚屎
嘜撚都唔7打
無旅行visa出國最多咪隔離21日
再唔係係當地打埋針先返都仲有數為

台灣人就醒
總之支那掂過手都無好嘢
一針binotect都有52% 效能, 唔係完全無效

英國果邊而家轉左全世界打左第一針BNT/AZ先, 再拖長第二針接種間距最長到12星期

暫時未有延後接種既整體效能報告, BMJ同Lancet兩份最權威既journal都有人講呢個問題

https://www.bmj.com/content/372/bmj.n710

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00455-4/fulltext

見到你d post柒到咁真係好尷尬
係最長12星期, 但係仲未有科學report
科興死咁多人都冇停
下 咩會死咁
抵死依兩隻字 平時唔會講?
講完就話人會死咁?
平時講屌你老母 真係屌你老母咩

唔好咁小學雞啦
用小米機已經俾黨知道你打bnt 而唔係打科興
唔敢 cap 翻個 post 係邊個 user name打
做五毛做到你咁都幾廢
BioNtech 授權復星獨家開發?!
就係有

用biontech拉高科興既效能,同時用科興拉低biontech效能

東升西降
biontech
我係 troye 咩

理論上全球唔會只係得香港澳門呢個批次有影響嫁喎,
呢D 就算係代理經手,成樽野都應該係德國出廠完好包裝再入盒再入冷櫃,復星班支那佬應該冇機會搞到,除非有藍屍係度破壞~
好奇怪點解全球只係香港爆鑊
全世界都出貨,係香港批貨先出事
無所謂啦,都係會打死人
開頭借D 意拎左代理就吹到有份一齊研發
而家有鑊就德國製造關我撚事
明明得復星呢間上海公司話有問題
唔知點解有幾個人死撐復星無問題
復必泰打死左唔賠錢,但就停左復必泰迫你打科興
你quote緊我re佢個post呀

柒頭

你quote我把撚咩弱智仔
因為個原理同台灣鳳梨事件一樣, 用一樣可能跟本唔存在既原因ban曬成個行業

可能係中共用來反制歐盟制裁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞