自家繁殖仆街死

106 回覆
5 Like 29 Dislike

internet pic

自己考慮啦!
樓主爆個入手價就知breeder乜料架啦
一般靚貓有紙,行內價唔會平過15k。
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。

13k
個breeder 過話唔出証
要証就一定要絕育同加錢
我私心想見到主子成家立室

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

未聽過有正經既breeder 賣未絕育既貓出街
就算賣都唔係呢個價錢
你諗下個breeder 咁辛苦係外國搵GC/DW/NW 冠軍貓配種
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我地唔可以? 我又唔係想搶佢生意
我自己想主子成家立室

好多時有誤解
玩貓展o個d breeder 你了解下既話 唔少人家底都好厚
佢地係為左breed完美既血純貓 咁唔夠靚既貓就唯有幫佢搵到好既住家
你跟cfa role黎breed 可以生幾多隻 扣番開支 賺得有幾多(仲要第個breeder分幼貓)
佢地唔係在意你搶生意 而係一班著重血統既痴線佬

但點解佢地要拎主子出黎比人摸? 任人舞?

如果你好鍾意一樣野 你唔會想其他人都鍾意既咩?
我第一次上去個breeder度睇貓
由問我點解唔領養 講育種 講遺傳病 又講點解呢隻貓會轉讓 係CFA breed stand差d咩
捉住我傾左2個幾鐘貓經
佢自己都keep唔少貓 最大o個隻13歲
有部份breeder真係鍾意貓到發燒 (當然有D害群之馬純賣貓)

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
你諗下個breeder 咁辛苦係外國搵GC/DW/NW 冠軍貓配種
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解
玩貓展o個d breeder 你了解下既話 唔少人家底都好厚
佢地係為左breed完美既血純貓 咁唔夠靚既貓就唯有幫佢搵到好既住家
你跟cfa role黎breed 可以生幾多隻 扣番開支 賺得有幾多(仲要第個breeder分幼貓)

由問我點解唔領養 講育種 講遺傳病 又講點解呢隻貓會轉讓 係CFA breed stand差d咩
捉住我傾左2個幾鐘貓經
有部份breeder真係鍾意貓到發燒 (當然有D害群之馬純賣貓)

想問下係邊間咁有心

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解

捉住我傾左2個幾鐘貓經

想問下係邊間咁有心

我都想知 同埋係breed邊種貓

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解

捉住我傾左2個幾鐘貓經

想問下係邊間咁有心

真係唔講喇 講埋名太似打手
如果有心係breeder買貓 真係去貓展同佢地傾下計
隻貓閒閒地同你相處10年 花你一日半日去了解多D係好值得既事
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解

捉住我傾左2個幾鐘貓經

香港真係有哩D有心人?
點解貓奴咁撚on9 主子前主子後

冇去過獸醫度?通常第一日都會帶主人去睇左獸醫先
咁賣家有冇提供健康證明同針咭?
除左係愛協領養之外,其他貓貓我都會帶去獸醫度做個檢查先

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
佢一尾同我講係冠軍後代 有保証
我咪信 結果都係廢

似係你弱撚智 人地講乜信乜

似係貓異工想開post宣傳

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解

捉住我傾左2個幾鐘貓經

香港真係有哩D有心人?

可能少 但有心人真係存在
13000買隻病貓
買自家繁殖既都要睇佢老母老豆
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
13000買番黎幾日瓜左
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
同埋可能係貓販既機會大好多
如果真係普通人屋企生
點會開你13k 仲話冠軍貓後代

我見上網睇好多都係哩個價, 太平唔敢買

英短洗唔洗13000 純血統除外
你比人呃
我隻英短 3300 打哂針 有針卡 好健康

貓奴到咁撚樣已經痴痴地
仲要真係弱智

貓奴到咁撚樣已經痴痴地
仲要真係弱智

你理撚得人姐, 你唔中意咪咪撚睇, 又要睇又要屌人叫自己隻貓主子係弱智, 到底邊個先係真正既弱智啊
其實想領養,但又要做家訪,家訪都算啦,重要人裝窗網等等等等既要求,迫d想養貓既人去買貓

裝窗網唔係養貓必要咩 不過家訪真係on99
其實想領養,但又要做家訪,家訪都算啦,重要人裝窗網等等等等既要求,迫d想養貓既人去買貓

我覺得簡單家訪都可以接受, 起碼睇下你屋企環境係點
有咩可能會對隻貓有危險 (可能未養過貓既根本唔會知唔會留意)
比完貓間唔中send 下相我覺得已經夠
果d比完貓之後仲要耐唔耐上去人地度打搞人就真係痴線
同你好熟咩, 要隻貓要久唔久招呼埋陌生人
13000買隻病貓
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
如果真係普通人屋企生

正常買會簽合約,有份agreement。
佢地d 種貓外國入口一隻成本約3-4萬。
唔會未絕俾你拎返去生。
好靚既佢地會自己keep唔賣都會。
想要breeding quality 你自己都要係breeder先會俾你

我覺得簡單家訪都可以接受, 起碼睇下你屋企環境係點
有咩可能會對隻貓有危險 (可能未養過貓既根本唔會知唔會留意)
比完貓間唔中send 下相我覺得已經夠
果d比完貓之後仲要耐唔耐上去人地度打搞人就真係痴線
同你好熟咩, 要隻貓要久唔久招呼埋陌生人

冇錯, 義工都有正常既, 未養過貓既, 可以當有一個熟手既指導下, send 張相比義工睇咪當分享下貓貓既生活囉, 其實好少事姐, 義工又安心d.

不過樓主應該要純種, 唔會領養.
13000買隻病貓
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
如果真係普通人屋企生

唔會未絕俾你拎返去生。
想要breeding quality 你自己都要係breeder先會俾你

所以唔鐘意佢地咁,大家都係想有孫抱姐,點解要搞埋哩D要自私一定要做BREEDER先可以有BREEDING QUALITY !? 唔明,求教
13000買隻病貓
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
如果真係普通人屋企生

唔會未絕俾你拎返去生。

所以唔鐘意佢地咁,大家都係想有孫抱姐,點解要搞埋哩D要自私一定要做BREEDER先可以有BREEDING QUALITY !? 唔明,求教

咁都唔明?
即係你去食正宗拉面咁計啦, 你話點解個師傅點解唔比個配方教你煮吖嗱?
用左咁多心機調製碗麵出黎, 咁易比人架咩?
你學識左唔幫襯佢的話, 佢食風呀?
又或者你學識左, 自己開一間但係好難食既影衰哂咁點?
13000買隻病貓
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
如果真係普通人屋企生

唔會未絕俾你拎返去生。

你辛辛苦苦breed左條血統出黎
你舍唔舍得比隻未絕育其他人

無錯,仲要on9加貪平 無錢就咪撚學人買貓啦
主子前主子後都無用,點睇樓主都唔係愛貓之人
祝樓主死全家
叫人領養果啲死全家啦
大撚把錢買貓駛撚受人氣?

決定喺你手上 唔好彩嘅咪好似樓豬咁

領養既貓包健康唔會死?

我無咁講過 但名種貓多病痛又唔係新聞
好似樓豬咁 買又唔買啲有保證嘅
有鋪起碼難走d ,要買就去鋪買
利申 細過老豆買左隻狗返黎養左十幾年
陪我讀完書
人地鍾意果個品種ge動物,關你班領養撚咩事?

我支持領養,但見到你地將買動物者當仇人睇覺得
人地鍾意果個品種ge動物,關你班領養撚咩事?

我支持領養,但見到你地將買動物者當仇人睇覺得

ok啊,買返黎幾日咪死左

買唔係問題,但係樓主無錢學人去d山寨檔買貓又無知識check清楚背景隻貓狀態就抵屌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞