自家繁殖仆街死

106 回覆
5 Like 29 Dislike
樓主爆個入手價就知breeder乜料架啦
一般靚貓有紙,行內價唔會平過15k。
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。

13k
個breeder 過話唔出証
要証就一定要絕育同加錢
我私心想見到主子成家立室

有呃9你嫌疑,張證先一百幾十,唔理咩quality 一樣可以岀證。
幾錢都唔關係, 做呢生意班友係無良既.
冇去過獸醫度?通常第一日都會帶主人去睇左獸醫先
咁賣家有冇提供健康證明同針咭?
除左係愛協領養之外,其他貓貓我都會帶去獸醫度做個檢查先

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
佢一尾同我講係冠軍後代 有保証
我咪信 結果都係廢

似係你弱撚智 人地講乜信乜

我見好多人都有講自己隻貓係冠軍後代
我以為買哩d就無事

開個名黎睇下
係香港正正經經既breeder唔多 而多數佢地係貓展都有d名氣
如果件事係真 好快通哂天 身敗名裂

個圈細到乜咁,黎黎去去都係個堆breeder,有曬行內價,佢地自己本身都識既,有心買靚貓就去貓展搵breeder了解多啲,個堆唔會呃9你,佢唔驚個朵臭咩

我唔鐘意去貓展
佢地話出show 好似送主子去做雞咁
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
佢一尾同我講係冠軍後代 有保証
我咪信 結果都係廢

似係你弱撚智 人地講乜信乜

我見好多人都有講自己隻貓係冠軍後代
我以為買哩d就無事

開個名黎睇下
係香港正正經經既breeder唔多 而多數佢地係貓展都有d名氣
如果件事係真 好快通哂天 身敗名裂

個圈細到乜咁,黎黎去去都係個堆breeder,有曬行內價,佢地自己本身都識既,有心買靚貓就去貓展搵breeder了解多啲,個堆唔會呃9你,佢唔驚個朵臭咩

我唔鐘意去貓展
佢地話出show 好似送主子去做雞咁

去睇姐,又無叫你帶隻貓參展,見下靚貓都好。
知唔知咩病死?咁細個應該係遺傳病。。。

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

要唔要證都要絕。
Breed quality 佢地只會讓俾breeder 唔會俾普通人,個價都貴好多。
通常會簽曬contract寫明要你絕(講個信字,再誇啲係絕左先俾貓你,可能成5 6個月大)
開名,同搵翻個breeder追討先啦。
主人係布偶?香港布偶breeder,有名氣啲既得幾間應該。
主人係布偶?香港布偶breeder,有名氣啲既得幾間應該。

唔係布偶 係英短
唔鐘意布偶咁長毛

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

未聽過有正經既breeder 賣未絕育既貓出街
就算賣都唔係呢個價錢
你諗下個breeder 咁辛苦係外國搵GC/DW/NW 冠軍貓配種
點會比你未絕育就拎出街
笑撚死人

自家繁殖黎架
有名?

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
你諗下個breeder 咁辛苦係外國搵GC/DW/NW 冠軍貓配種
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我地唔可以? 我又唔係想搶佢生意
我自己想主子成家立室

自家繁殖黎架
有名?

你份agreement 應該有breeder佢個名(如果有簽既話)
個名可以話係品牌黎 正常既話 唔會唔話比你知

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

一睇都知唔係咩breeder啦, 只係普通自家繁殖, 講出黎都無人會識啦,年中大把依啲人係網上面賣貓,然後話冠軍後代/CFA血統,係咁岩樓主中伏買左隻病貓, 依家無架啦,當俾錢買教訓, 你追討唔番架啦, 下次買之前做下功課, 了解下咩係breeder,咩係CFA,咩係Cat show先啦

自家繁殖黎架
有名?

你份agreement 應該有breeder佢個名(如果有簽既話)
個名可以話係品牌黎 正常既話 唔會唔話比你知

買貓都要agreement ?

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

一睇都知唔係咩breeder啦, 只係普通自家繁殖, 講出黎都無人會識啦,年中大把依啲人係網上面賣貓,然後話冠軍後代/CFA血統,係咁岩樓主中伏買左隻病貓, 依家無架啦,當俾錢買教訓, 你追討唔番架啦, 下次買之前做下功課, 了解下咩係breeder,咩係CFA,咩係Cat show先啦

唔鐘意cat show, cat show 當主子係雞!
除左哩個途徑 有冇其他方法識?

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

俾隻優良純種你轉頭咪可以搶佢生意,
就當你真係唔會賣,唔代表其他人唔會,
一隻講緊賣2,3萬以上邊個會拒絕

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解
玩貓展o個d breeder 你了解下既話 唔少人家底都好厚
佢地係為左breed完美既血純貓 咁唔夠靚既貓就唯有幫佢搵到好既住家
你跟cfa role黎breed 可以生幾多隻 扣番開支 賺得有幾多(仲要第個breeder分幼貓)
佢地唔係在意你搶生意 而係一班著重血統既痴線佬

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解
玩貓展o個d breeder 你了解下既話 唔少人家底都好厚
佢地係為左breed完美既血純貓 咁唔夠靚既貓就唯有幫佢搵到好既住家
你跟cfa rule黎breed 可以生幾多隻 扣番開支 賺得有幾多(仲要第個breeder分幼貓)
13000買隻病貓
買自家繁殖既都要睇佢老母老豆
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
13000買番黎幾日瓜左
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
同埋可能係貓販既機會大好多
如果真係普通人屋企生
點會開你13k 仲話冠軍貓後代
點解貓奴咁撚on9 主子前主子後

13k
要証就一定要絕育同加錢

一見到就知樓主比人呃左

可以攞証唔絕育?

就算賣都唔係呢個價錢
點會比你未絕育就拎出街

點解佢地自己可以繁殖
我自己想主子成家立室

好多時有誤解
你跟cfa role黎breed 可以生幾多隻 扣番開支 賺得有幾多(仲要第個breeder分幼貓)

但點解佢地要拎主子出黎比人摸? 任人舞?
13000買隻病貓
買自家繁殖既都要睇佢老母老豆
同佢屋企環境啦
人講咩冠軍後代你就信
13000買番黎幾日瓜左
去屌賣個條友啦
買貓都要做功課
同埋可能係貓販既機會大好多
如果真係普通人屋企生
點會開你13k 仲話冠軍貓後代

我見上網睇好多都係哩個價, 太平唔敢買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞