自家繁殖仆街死

106 回覆
5 Like 29 Dislike
幾錢買邊到買先,乜都無你幫襯左d無良自家繁殖就抵死啦,大把旺角寵物店臭左朵就去扮自家繁殖
唔好傷心樓主,下次搵間信譽好先好買貓
買過隻囉
係咪隻貓係你屋企唔知食過d咩,奶過d對佢有害既野?
好少會死得咁突然, 通常都會有病先慢慢死
邊到買
明明個post係買貓壞處既最佳證明
但啲買貓撚都可以屌返領養撚轉頭

盲反到是非不分

唔係買貓既壞處
係名種貓既壞處
領養包健康?
難聽講句
養得幾日都唔多有感情啦
快啲領養or買過隻
不過無啦啦有生物係眼前死都幾恐怖
唔計昆蟲
死因係咩都未知就屌個breeder?
貓喘氣係唔正常有好多原因
我屋企隻貓夏天熱既時候都會趴低喘哂氣

呢個時候就唔好再撩佢玩畀佢係涼d既地方抖下,畀d水佢飲,再唔係就開冷氣畀佢。如果散唔到熱就會好似人類咁中暑,嚴重既可以致命。

名種貓毛未必啱香港d氣候, 搞清楚死因先再諗養第二隻啦
你俾人呃左了。有證既唔理係咪show cat 都會有。
而且申請費好平,賣得咁貴俾你,breeder都唔會同你收申請費。怪自己無做好功課
而且有證你上網係可以查翻係咪registered 。
Btw無論你從咩途徑入手,都無可能保證貓絕對健康唔會死。真cfa breeder會做dna check幾種遺傳病。
樓主爆個入手價就知breeder乜料架啦
一般靚貓有紙,行內價唔會平過15k。
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。
主子主子
貓奴貓奴,弱智
其實想領養,但又要做家訪,家訪都算啦,重要人裝窗網等等等等既要求,迫d想養貓既人去買貓

其實買貓都應該要裝窗網架
窗網既意義係防止隻貓跳落街, 唔係要黎應酬19義工
講到領養就一定無事咁

不過呢, 買自家繁殖都要睇清楚, 人地係成個場成個倉咁養, 果d叫貓販, 係撚自家繁殖, 幫襯佢地係你抵死
真正自家繁殖係普通家庭生, 睇都睇得出架啦

領養真係安全過買既
講到領養就一定無事咁

不過呢, 買自家繁殖都要睇清楚, 人地係成個場成個倉咁養, 果d叫貓販, 係撚自家繁殖, 幫襯佢地係你抵死
真正自家繁殖係普通家庭生, 睇都睇得出架啦

領養真係安全過買既

九成醜過買
重要性情未必正常
驚人,唔比摸,出爪
真係你做奴服侍佢
返工返學唔夠辛苦咩
冇去過獸醫度?通常第一日都會帶主人去睇左獸醫先
咁賣家有冇提供健康證明同針咭?
除左係愛協領養之外,其他貓貓我都會帶去獸醫度做個檢查先

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
佢一尾同我講係冠軍後代 有保証
我咪信 結果都係廢

似係你弱撚智 人地講乜信乜

我見好多人都有講自己隻貓係冠軍後代
我以為買哩d就無事
死因係咩都未知就屌個breeder?
貓喘氣係唔正常有好多原因
我屋企隻貓夏天熱既時候都會趴低喘哂氣

呢個時候就唔好再撩佢玩畀佢係涼d既地方抖下,畀d水佢飲,再唔係就開冷氣畀佢。如果散唔到熱就會好似人類咁中暑,嚴重既可以致命。

名種貓毛未必啱香港d氣候, 搞清楚死因先再諗養第二隻啦

我長開冷氣 室溫 22度左右
下次唔好

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
我咪信 結果都係廢

我以為買哩d就無事

開個名黎睇下
係香港正正經經既breeder唔多 而多數佢地係貓展都有d名氣
如果件事係真 好快通哂天 身敗名裂

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
我咪信 結果都係廢

我以為買哩d就無事

咁真係你唔做功課了解下咩係pedigree Sosad
人地9up又信,又無cfa registered 又無冠軍證明
又無DNA test report。
唔方有信譽。
應該賣左6-9k俾你 無估錯既
樓主爆個入手價就知breeder乜料架啦
一般靚貓有紙,行內價唔會平過15k。
平過10k都係有古怪,一係唔係靚貓後代,一係not cfa registered,一係隻貓真係唔靚,貓量少,骨架細,or blue cream 玳瑁個種色,少人要。

13k
個breeder 過話唔出証
要証就一定要絕育同加錢
我私心想見到主子成家立室

針卡有阿 打左2針
健康証明? 無阿
我咪信 結果都係廢

我以為買哩d就無事

開個名黎睇下
係香港正正經經既breeder唔多 而多數佢地係貓展都有d名氣
如果件事係真 好快通哂天 身敗名裂

個圈細到乜咁,黎黎去去都係個堆breeder,有曬行內價,佢地自己本身都識既,有心買靚貓就去貓展搵breeder了解多啲,個堆唔會呃9你,佢唔驚個朵臭咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞