Pokemon GO (45) 卡洛斯地區mega盛世

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
典型玩法:鋼鳥,月伊,巨沼
鋼鳥又係要xl, 未有靚iv無辦法
咁XL七夕青鳥
Charmer行頭唔洗玩啦
解雪拉比任要加3個好友,想問下係咪有tg gp可以入去搵人加
頭post
Pokemon GO (44) 繼續新活動
https://lih.kg/sgdDyBX
#591 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
原來伽勒爾小呆係小呆比食夢獸屌
小呆獸蜈蚣tee
有無巴打今日lag撚到完全打唔到gbl
企係到比人任farm 痴撚線
今日得2/10 唔敢再打落去
真心諗唔到超級聯盟點砌好
求巴打畀D意見
目前用緊 禿鷹(燕返+暗影球), 大針蜂(毒擊,直衝鑽+針刺), 引夢(冰拳+電拳)
覺得一遇對面有格鬥系+妖精系, 又或者有鋼柱都會輸

其他可以用既有:
卡比獸 / 岩蟹 / 月伊(冇珍藏) / 沙漠蜻蜓 / 阿羅拉九尾 /
阿羅拉 卡拉卡拉 / 堵攔熊 / 皮皮 / 狡猾天狗 / 盔甲鳥 /
蚊香蛙皇 / 蚊香泳士 / 雷公 / 鋼柱 / 護城龍 / 電GG
我反而覺得你成隊都驚g泥同護城龍 雖然有大針鋒 但實際唔好用 好耐先出到drill run
可能我會換堵撚熊係前面 (night slash + gunk shot/hyper beam) 搏一個反殺機會
但變左人地七鳥lead會好難贏
簡單組合:打到g泥既野+蛙皇+盔甲鳥
有咩唔得就即刻switch蛙皇,對手換草系由蛙皇死,盔甲鳥farm到尾
缺點係對手後面有電系就gg
唔知點解更新完新version就lag到癲
字又大咗, 所有animation show出黎 fps都低咗
你係普通就咁玩都lag ?
我淨係玩gbl 先lag
一係開始左一陣先入到去 但人地已經打左我幾秒
一係直接跳左 但當我輸
一係打打下企係到唔識郁
一係swtich極無反應
我network方面冇乜大問題, 係廿幾場先得一場會有你呢堆情況
但係就所有animation都慢咗半拍咁
點解明明無改過野,但一更新完一定lag到喊
次次都係咁
唔好意思, G泥係咪即係阿羅拉臭泥?
有冇邊隻係好用
另外盔甲鳥係應該空氣斬+勇鳥?
galar泥巴魚
直接玩hypno lead 雷冰拳打青鳥+azu
後面double dark
禿鷹正路snarl 好d, 但如果怕Scrafty 可以轉air slash ge
用燕返+foul play
後面放堵撚熊

ABB 隊
lead遇到順風, charm, 妖 果D 緊係唔好換
下風lead + natural 果d可以aggressive switch 去禿鷹
bait d dark type counter 出黎
再用hypno 收dark type counter
等最尾堵撚熊sweep
新手想請教下啟暴龍呢啲要喺邊度捉?
啟暴龍呢啲3階精靈好少出
踏實啲捉迷你龍進化好過啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞