荃灣二手上車邊到好 (7)

165 回覆
0 Like 2 Dislike
新樓一定貴,坐底$4
睇緊荃威上車盤既ching小心呢間地產,即日睇完樓同你deal好聽日2點落訂,agent朝早打黎同你改3點半,到2點幾既時候又打黎同你改6點,然後同你講唔好意思比佢另一個客傾咗。
全個荃灣搶盤中
出左價比業主劏客,做左借刀
依排搶樓搶得勁
睇岩就好出手
議議下價比人截糊都好正常
新聞都有講有人被截3次糊
未必關AA事
最近荃灣多左好多人搵盤
特別係星期五六日 日日都見到人睇樓
幾時都話帶票睇樓
啱就即刻傾價錢出埋票,簽埋臨約

唔係易比人反價或截糊
我同你相反,睇荃灣試過比AA呃話有人搶盤叫我快啲出票比個業主留住個盤,仲話隔離行有人爭緊要幾個鍾內去

我唔想咁急睇定啲先,結果個AA過咗成個星期之後同我講個盤走咗,仲要個價錢低過佢叫我出手嗰個

要水我水唔成不特只,仲要自爆自己呃緊人
都係嗰句:要睇市況,同埋睇你有幾鍾意個盤。
如果你即時開票鋤價,你都有機會買到平D。
呢d屋苑基本係咪座頭有代收速遞同有外賣會打對講機上黎

見有d朋友住果d無 好唔方便
同意 case by case

果時未上樓睇咪又係話減完10萬一口價xxx萬

上到去睇完樓 傾完 業主肯減多小小 個aa 又肯減佣(業主果邊)

最後再減多5萬成交

如果無上去傾就會永遠覺得人地做唔到果個價俾你

有d業主根本想快d走貨 但無人咁蠢一開始就壓低自己個價
Chur你比票,但實際無人同你爭

重點唔係有無傾價錢,而係呃人有人爭盤
有D AA都係好狗

第一次買俾佢呃左簽中介紙
有時業主都會出術我都會話隔離行都有人傾緊價
求detail學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞