荃灣二手上車邊到好 (7)

165 回覆
0 Like 2 Dislike
景觀幾正喎
我諗加返幾句已經好好多 唔係針對你雲巴 純粹講緊篇文本身可以點寫好少少 比想入手荃灣既巴絲可以全面睇下優缺點

總結幾個post既用家評價:
以上車黎講,4.5-5.5m可以考慮荃景圍,
山上環境夠清靜呎價平,但一定要駁車落地鐵站
山下多車去狗鐵交通好快,但價錢就相對高少少
山腰(荃中)就有商場 配套較好 但唔係最方便同最平
當然舊樓既大維修 保養問題 按揭成數 就要買家自己考慮

如果6m預算又唔介意細 工廠三寶同柏傲灣開放式都可以考慮 樓齡會新好多但面積相對較細 管理費都會相對較貴
特別係開放式轉手難度會較高
thankyou

等穴圓巴整合下
收到
原裝新post 上線了
荃灣二手上車邊到好 (7 Pro Max)
https://lih.kg/2452786
大家好我係綠楊打手
其實冇乜用
因為戴德梁行估價會多好多屋苑
BXC 估唔到嗰啲
但戴德梁行估到嗰啲
welink唔會估到
welink都係响BOC, HSBC, HASE, StandChart個網拎資料,而HSBC/HASE/SCB都係用戴德梁行喎
有睇過
間3房唔錯,係廁所細d同埋馬桶唔係向外牆,係近屋內怪d
反而500頭隻兩房open kitchen 個廁所好大好正
我諗可能偷咗位俾嗰隻窗,我自己係400幾嗰個兩房,廁所正常
爵仔仲有無3房800頭?
冇啦,最平叫880

美聯筍盤 網上搵樓
樓盤編號:M300495360
爵悅庭 西爵軒 (B1) 高層 D室
面積: 519呎(實) 710呎(建)
售價:$880萬 (呎價:$16,956(實) $12,394(建))
租金: $19,000 (呎價:$37(實) $27(建))
房間:1
預約睇樓:鍾貴鳳 Ella Chung 91762939
https://www.midland.com.hk/zh-hk/property/%E6%96%B0%E7%95%8C-%E8%8D%83%E7%81%A3-%E7%88%B5%E6%82%85%E5%BA%AD%E8%A5%BF%E7%88%B5%E8%BB%92-B1-%E9%AB%98%E5%B1%A4D%E5%AE%A4-M300495360
所以如果戴德估到
BOC 估吾到
welink 一樣估吾到
點解呢?戴德梁估到即係HSBC/HASE/SCB都估到,welink都會show到出嚟。如果中銀估唔到,佢只會show「B*C 沒有估價」,唔會完全冇喎
巴打,過兩日會去睇立坊,業主開308尺610萬,中高層,想問下有無今星期成交表睇?想參考下
成個荃灣咁大,其實上車盤點止得荃景圍,問題只係無講埋其他上車ga盤姐比較。
5-6m樓下 近荃灣鐵有荃錦荃豐荃昌個d,近大窩口就 荃灣花園,富麗。
較遠d 就海濱。
AA冇send黎呀,我諗500尾都可以
唔該哂巴打
你咁講我click去睇下又真係
不過唔係賣樓理得佢升定跌咩
轉按甩保
甩保有冇話買樓之後頭幾年先得?
按揭保險退保,首年可退回40%保費,兩年內可退回25%保費,三年內即可退回15%保費。由於銀行罰息條款多以2年罰息期為主,為避免罰息,一般都會在三年內退保取回15%的按保保費。
點解你地果度咁貴

墳三好底水
原本我噚日覆錯 post?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞