It狗正常揾幾多

399 回覆
7 Like 94 Dislike
真心差唔多啦
啲title好死
6年經上sa但個位其實做緊pm野
ap先等於出面嘅sa
都叫過左連登fg價5%
連登it泡沫
FG出黎做左3年到就算唔係code9 都有3皮幾
做乜樓主覺得搵到35k就一定係做sa
大把programmer搵緊40k up喎

都唔知信連登好
定信呢d統計好
你唔係行內? 我基本所有同事都38k up 全部都唔係sa
其實好睇人 你係轉工點都唔會差 同時我都識d朋友係 幾年廿幾k
廿幾k果d 係幾年經都同一間公司 寫c# 問docker係乜又唔識 cicd又唔識 cloud又係唔識 tdd乜都唔識
你做bank?
咁d senior揾幾多
唔係
15k
做邊個industry
連登係用朋友嚟做指標 你第一日先知
普通上市in house
想高人工都係充實下自己啦
充實唔一定要自學 勇敢D多D轉工已經可以見識多D 勇敢d叫價 interview果陣將聽過既野拎出黎吹下已經可以叫高好多除非你吹到自己好撚勁唔係既到時落手唔識最多咪google
D tech in好多時過唔倒最後果round
第一round吹水吹倒
有次叫你40分鐘寫好個羅馬數字轉換alto
寫岩左 過曬d test case 以為都掂唔掂
點知follow up question 話答得唔足 唔move on
我諗果到d人有45k up
最後揾左份得40倒不過望落穩定做過世
唔怕中年比人炒
揾Accenture果d
8年經都好似比盡40k咁
話上手都係咁多咋喎
有冇話係咩post?
不過聽講technology stream出價係比consulting果邊低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞