It狗正常揾幾多

399 回覆
7 Like 94 Dislike
點只咁少
再多啲
白卡仔繼續吹啦
出嚟創業
或衝出香港
Hsbc Freshgrad IT trainee 已經係3xk 唔係MT program

係banking 泥講 ITtrainee 3x-5xk 都好common
特別係 JPM 每年請好多IT trainee 起薪已經5xk
仲未計正正常常2年後升grade
Contractor/ lateral hire 就睇你之前份工同埋點同hr negotiate
hsbc 有喺香港請it trainee咩
唔係去左廣州咩
仲有啦 果個好似叫 global technology program
佢哋有24日AL 多過其他ibank
我唔係做緊,只係認識2019既trainee. 不過點解咁想報,其他bank 既IT 香港group size 大好多, JPM 每年請成40個IT trainee, GS 都有25個.... JPM 啲人唔太technical 自己覺得
好多cityU 既人都有JPM offer.. LinkedIn 都見到一炸啦
我始終覺得,無論咩U咩成續都好,咩都試下無妨。始終最後都係interview 表現比offer. 以前ibank 係 online assessment, HireVue. 依啲野,無辦法in 到咁多人先有分 target school, 但依家唔同哂, 所有人機會都一樣
人工先係重點
Sa過唔過到6萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞