IT討論區(113) 就到4月啦!!又到轉工好時機!!

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
C++應該唔可以有zero sized struct C先得 好似係
https://gcc.gnu.org/onlinedocs/gcc/Empty-Structures.html
Size方面你啱 我成日將padding計埋入size 壞習慣
Btw手巴認為vtable應該要係常識
其實d vendor 基本上好似住年都有空缺咁濟
全年*
Sorry又想問django drf既野

如果依家我條endpoint係 test?limit=5&offset=5既

就咁打test/{testid} 會自己lookup filter一個data出黎

但如果我想做到同樣效果 同時test/{testid}果陣會show更加多data出黎(即係唔同就咁call test)

係唔裝drf nested router既情況下係咪做唔到
上個水留名
好想問你哋HBU係咩嚟?點計?
睇極都唔明又search唔到
https://www.google.com.hk/search?q=hbu+site:lihkg.com&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=zh-hant-hk&client=safari

Btw屌你班友 search到個google suggestion會出”hbu meaning” “hbu人工” “hbu 50k”
你幾多年經?喺呢間公司幾多年?
識裝機再講
咁hbu係50k定幾多?
Const定var黎?
根本呢個係圍爐post黎
Property黎

你今日Get佢就50k
但個Let唔係public,得手巴set倒
1HBU = 50000HKD

HBU係一個unit 參照返SI unit既歷史咁 unit既定義係未來有可能改變 但通常以不影響用家既方式去改 如果改柒左咪唔用呢個unit囉 咁在意做咩

圍爐係過份指控 每個po都有自己既習慣
IT po我睇唔到有話係有人問咩係HBU個時唔答杯葛
亦睇唔到有話過量使用話內話令人卻步問都廢事問
希望你可以提出圍爐既燈據 或者收返個指控
*圍內話
好我收返
開心返
3皮or up計先有用..
under 3皮會throw error('人工太低,請轉工')
HBU=50000HKD or HBU=50000?
1HBU=50000HKD

HBU is a unit, not a ratio
咁而家hand bro有幾多hbu
Significantly >1 significantly <2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞