IT討論區(113) 就到4月啦!!又到轉工好時機!!

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
啲agent叫人去interview係咪有錢收?
好似有performance 果啲計分,打個電話同你吹水都有
咁都得
6年就報得,不如早D報
睇位,詳情問agent
佢有點心紙比你tick,中就ok
大師兄靠自己唔靠父幹
更值得尊敬
點心紙好貼切
有得揀我都想靠父幹
degree都係自己錢讀
有D無人in既公司會俾錢Agent叫人上去in,另外有D就係靠一兩間Agent公司幫佢搵人,Agent公司要證明自己有做野就會係咁搵人俾佢揀,即使已經有人去到second round in都好。
小弟我今年fg 係hku 讀純science 本身無coding 底

9月個時靠小小關係入左一間科學園細公司做 未過probation 就10k 過左之後就 15k

我都知自己做爛市 但係想問我而家咁樣識少少html css 同js係出面搵唔搵到高過呢個人工既it 工
好難
如果得html css js既話15k差唔多
想自學增值可以問下呢度既巴打D skillset
呢個post平均30k以上(好似係)
睇下外面frontend 既standard
寫幾個project 一定可以叫到高d既價
因為第一工永遠最難
見到佢條腿
想1HBU請佢番黎
Skill set 係咪講緊mern stack 個d
見到你條腿,唔需要skilkset了
諗住黎緊放工都會整下啲 side project 仔
我都唔知我呢份工叫唔叫第一工
第一份工永遠都最難
但你做到 接住落嚟就睇你做到幾多
咪咁 有腿有skillset 好似好啲
入行加人工建議一律建議報bootcamp
香港No.1 programming bootcamp Tecky畢業生平均20k以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞