[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(6) | 三部曲最終章:混沌四神現身 | 震旦王朝登場

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
暗精FLC馴獸師好似用馬車好過龍
有個能力係令馬車/大炮射中減速36%
用5支大炮仲好過怪獸
玩緊高精泰瑞昂,去到後期,想問問一隊滿編要入幾多個貴族/法師/侍女/魔劍士?佢哋嘅定位有咩唔同?
除左法師, 定位都係坦
一定要有火法師, 無論係領主定英雄都得, 主輸出
其他有冇無所謂
每一隊要放一隻法師 如果領主唔識魔法既話
因為魔法太強 但放多過一隻未必有太大用處
可能一隻補血法 一隻火法上龍
如果玩TYRION我會比隻生命法師佢, 幫佢補血
如果可以就加隻incendiary火法上龍打攻城器
有人幫佢補血 佢就會變真田幸村
noble
hoemaster 用黎坦+補
Tyrion隊唔洗用hoemaster
maiden 要抽 火攻擊果隻incendiary, 配埋近戰點法, 佢會變花木蘭
又或者配全隊加missile resistance同MELEE DEF 用黎buff 你堆絲打
我通常一隊跟一隻incendiary maiden/hoemaster用黎坦
未出到龍之前 通常會放隻noble上飛雞 打AI D 攻城器
後期出到龍可免
如以後龍TYRION 隊= tyrion + 補法 + 龍火法 + maiden + 14隻絲打 + 2隻星龍
出入, 入GAME , 主畫面去DOWNLOADABLE CONTENT , LOGIN TOTAL WAR ACCESS 拎FLC, 出GAME再入就有
玩緊喇
玩緊高精泰瑞昂,去到後期,想問問一隊滿編要入幾多個貴族/法師/侍女/魔劍士?佢哋嘅定位有咩唔同?
每一隊要放一隻法師 如果領主唔識魔法既話
因為魔法太強 但放多過一隻未必有太大用處
可能一隻補血法 一隻火法上龍
如果玩TYRION我會比隻生命法師佢, 幫佢補血
如果可以就加隻incendiary火法上龍打攻城器
有人幫佢補血 佢就會變真田幸村
noble 冇咩用, 係好在識飛, 未出到龍前, 當佢平價飛龍咁用
hoemaster 用黎坦+補 , 如果你夠坦可以唔洗用
Tyrion自己本身坦, 唔洗用hoemaster

maiden 要抽 火攻擊果隻incendiary, 配埋近戰點法, 佢會變花木蘭
又或者配全隊加missile resistance同MELEE DEF 用黎buff 你堆絲打
我通常一隊跟一隻incendiary maiden/hoemaster用黎坦
未出到龍之前 通常會放隻noble上飛雞 打AI D 攻城器
後期出到龍可免
所以後期TYRION 隊= tyrion + 補法 + 龍火法 + maiden + 14隻絲打 + 2隻星龍

錯字 加 打漏 1999
第一次打輸第一戰
要引走佢隻象
我用隻法師引
法師會死得好慘 不同BEAST MAGE冇所謂啦
砲有砲好
怪獸有怪獸好囉
但佢啲獨特技能堅勁
有人話2gb
但我好似係2百幾mb
2gb
唔該巴打,想請教埋火法/生命法加點果陣,需唔需要加滿晒所有六種技能?有咩技能點係好重要,必須要加?
火法
有3招攻擊技要點爆 , 打一排既火車頭, 打牆上士兵既落火雨, 亂咁走既火風暴
輔助技有4樣要點 全場扣火防, 士兵加火傷, 加magic reserve, 同埋最後招回魔技

生命法 要點爆 範圍傷害技 2招補血 加同埋加士兵physical resistance果招
座騎就馬>龍
跟住打乜野一開波
d龍虎鳳衝過去亂對面
放個風暴, 噴息, 鳳凰轟炸
不戰而屈人之兵
昨晚發現tw同人合作campagin好玩過單機
total loading Warhammer 2
冇咩問題
如果對面用渣機先會慢
試過同嗰巴打玩
With hdd 8-10mins
With ssd 4-5mins
M.2未試過
唔會掛
尋晚最多都係load 2mins
唔好講笑
未轉m2之前玩total war真係可以做住其它野等下個回合

有左m2成個世界唔同左
廣東話魔法教學,分享下先
https://youtu.be/mU4orW23Re8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞