[PC]Total War: Warhammer 1,2&3(6) | 三部曲最終章:混沌四神現身 | 震旦王朝登場

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Overall, this will mean a slight reduction to the number of Menace Below charges passively gained via Skaven Corruption. However, the player will more reliably be able to generate additional charges via Food purchases or Undercity buildings.

Reduced baseline number of charges of the Skaven Warpbomb army ability to 1.

大nerf legend of total war
意料之中, 出新DLC一定會nerf返上個DLC, 唔係點氹人買
但同AI 鬥肥
佢一定快過你WO
頭50回合都縮係KK?
香港時間應該係19/3 0:00?
只係由 屈到喊 nerf到 屈機
WARPBOMB
AP damage from 72 to 45
SHOULD WE RUN!!???
出到一隊守 一隊主力都叫做破到局
鐵皮一定斬 抑制佢變大魔王
因為佢擴張真係太快
Generally 都係11點
Buff咗de nerf曬skaven同we
legend掛住玩新暗精未得閒睇nerf老鼠
佢有睇呀
有同觀眾討論吓
睇佢玩有時好冇癮玩高精黑精一律全弓手
D觀眾好煩問極都係同一條問題
人地都話要測試
忍唔到手cheese
成日話乜乜乜係SHIT
乜乜乜垃圾
高難度吓真係垃圾嘛
想用下D Troll, 巨人入game 睇下d 動畫
比佢講到一文不值
Normal mode is ok la
玩完綠皮就會發現
矮人而家究竟要點生存
綠皮每座城都有加成長仲要唔低
前提就算受到低秩序下嘅debuff
都仲有好可觀嘅數字
即係擴張可以好快

矮人成長建築1級得十幾點成長
仲要有t4建築
人地嗰個都係t3就到頂
仲要徙錢去升

矮人建築又貴到high high
時間又耐 又無咩buff

相比下 綠皮建築直觀好多
無咩用嘅建築都有起嘅價值

矮人資源加成強
又多礦產
後期可以富可敵國
但缺點需要長時間過渡

綠皮靠打打殺殺賺錢勁易
一場戰鬥都千幾二千幾

已經唔講waaagh幾屈

一句講曬 矮人have to buff
希望嚟緊嗰dlc會帶嚟希望
細城我全成長+錢
除左首都綠皮失左一座城對佢黎講不痛不癢
100回合前 Thorgrim只係出到longbeard

我覺得要BUFF到同高精一樣咁勁先叫平衡番
綠皮有WAAAAGH! 根本玩曬
卡王三支軍隊去左北面應付緊Chaos
好冇直推去Altdorf呢
矮人所以咪人少永遠唔夠綠皮人多砌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞