日本戰國有冇人慘得過真田幸村?

336 回覆
85 Like 5 Dislike
個po 唔係講戰國時代既咩

變咗做信長討論
6神走場槍神守大本
比800佬偷錢都走場
豐臣家慘過真田幸村好多,想投降講和俾老狐狸拒絕仲趕盡殺絕
之前睇套日劇叫「真田丸」有冇人知係咪跟足歷史講?
最鐘意玩服仔閃上狗牌商人到再拉對面馬上黎,然後分身走人。對面有馬都冇撚用
想入黎睇真田歷史野
個班人就抵死嘅,真田幫手打贏咁滯,之後想講和
但係佢條女好靚喎 雖然後尾比信長多迫做老婆 但起碼屌過
本身都係因為老豆想食曬兩家茶禮先呀哥去東,兩父子去西姐
但打完關原之後雖然無處死,但比人流放陰乾,老豆病死埋wo
最後打幫豐臣打德川都好正常姐

但慘在隊友
關原佢同老豆打果part贏得咁靚,最後隊友輸搞到比人流放
我係老豆都吐血死
大阪之陣又係成隊都無乜邊隊人好抽,幾勇武都無用啦
我第一套睇嘅大河劇,好正
之後睇到停唔到
感覺上 覺得啲日本戰國人物好多機會主義
呢頭幫一邊打工 轉頭又可能變節 去另一家打工
(利申: 感覺上 唔熟日本史)

真田
人地本多又係譜代又有大把地 最尾做埋藩主 名利雙收
屌你個幸村 比老豆水去幫西軍 結果輸清光 報萬去大阪幫守城 風光得個一陣 最尾戰死 慘到做埋三大悲劇英雄
主要係秀吉太遲先有後繼人,德川就醒,係咁生
負皮晒先
其實可能係D精子弱秀吉生唔到姐
努力做人頭兩個都早夭
立花宗茂就識玩好多 西軍咪西軍輸左做做下浪人都比人仕返官仲西國無雙霸氣過戰國第一兵(事實上冇咩記載果時D人叫佢戰國第一兵)
你估佢想咩 生到就唔洗要個養子啦
後尾大戰無筆直
本身西軍就好多人唔鐘意三成,有D出名嘅幫佢都係因為話要報答秀吉
唔止戰國個個戰亂時代都係咁 三國D人咪又係彈出彈入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞