日本戰國有冇人慘得過真田幸村?

336 回覆
85 Like 5 Dislike
真田前期雙血鋼 再出-30你確定有人單殺到佢?
1技加攻加回血速度 出坦都夠力 又有miss 大技持續時間長
變完佢羊都係好似飲咗清酒咁快
本多嚟嚟去去都係雙電/落石直上91 前期去偷塔又爆得慢
比盡你偷到都係一座仲要爆完招大分分鐘完埋
金波好睇唔好用 開咗之後減移速 隻英本身仲要係智障嚟嘅 智力奇低 魔都小過人 要計肥起佢仲難肥過真田
建議你可以去睇吓信長盃第7定8
有一隊玩聯合好鐘意出真田 前期雙血鋼-40
稻姬都殺佢唔到你估本多殺到?
齊裝真田打本多根本冇得輸 拖到你大技完再追住你都仲得 完全唔明點解有人會吹捧本多 連招3技個暴擊倍率都低過人 我玩隻義龍唔好?
梗係啦,未出門就被隊友執咗條底褲
偷馬800 等佢儲唔到錢出裝
講得幾好 唔知你話真田玩得好係咪講sing
但當時可以咁玩係F版後期已經改咗好多嘢
所以配搭上好多變 我記得佢信八四強係夾雙減防(立花+洗衣機) 所以一定要出真田係戰術上嘅操作嚟 因為一定要夾普攻英 所以真田啲傷害係嗰度嚟
最後為咗回應我講嘅生存問題sing都係揀你嗰招
記得一開始出F版個個主力都拎地藏王 實用性極強
所以你講嘅玩法完全無問題
所以我承認F版嘅真田係回應到我上面對真田前期唔強嘅批評

不過都唔係話吹捧本多
本多配合輔手捉人好有用 本多有暈本多金波可以拖時間 爆擊期望值高 可以夾虎切 大技完全擴散可以一打多 會戰影響力太強
真田呢啲部係弱幾倍
但上面呢啲已經唔完全係本多vs真田嘅範疇

btw b版後期/f版開頭 義龍團戰絕對係大熱你無講錯
邊個本多?本多忠勝?
關原之戰無幫石田輸一次,關原之戰後毛利仲坐鎮嗰下無選擇抗戰而食花生再輸,俾德川以論功行賞名義亂分地,拎哂本家藏入地嗰下又輸,到冬之陣形勢大好投降嗰下再輸,夏之陣無傾力而出而龜一半兵力喺城內又輸多鑊,輸五次。
關原輸嗰陣立花都有返大坂城話建議守城抗敵,係豐臣家同毛利家話要保持中立選擇唔抗戰,喱個時候係豐臣家最有能力改變形勢嘅一次
其實豐臣砍秀次嗰下先係大嘅敗筆位,人心跌哂而靠攏德川者眾,關原嗰陣好多都因為秀次事件幫德川。
後藤夏之陣以一隊擋幾隊,係等唔到真田援兵先戰死
毛利更加係幫真田幸村開路而後全身而退返城嘅勇將,相比幸村更加威猛
唔少大名裡暗地有幫豐臣家,包括毛利輝元福島正則古田重然等等,都偷偷送兵送糧,島津仲識玩特登扮遲到唔參戰。所以冬之陣如果豐臣唔議和,死守到東軍無糧或者甚至反打一波,可能就會有東軍將領會倒戈,或者至少令東軍士氣低落
好似合理好多,解釋到點解德川敢冒險入關原同西軍打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞