日本戰國有冇人慘得過真田幸村?

336 回覆
85 Like 5 Dislike
拍唔拍得死你先本多都打唔贏你wo
但係咁樣 唔代表佢冇成就
就係一場大勝仗都夠啦
仲要衰豐臣自己議和同拆城牆
輸都唔係輸真田
仲有佢做官上位都快
佢老豆 本身連大名都唔係
我諗住本身有咁上下能力
先會咁快俾人提拔

仲有佢除左打杖之外
都係吹奏佢忠誠
真 如果對手出總攻/上忍施金
本多點都好過真田
休老婆好似唔關事,關政治同名份事
呢個真
老老實實 𠝹雅人呢套做得麻麻
反而好多配角都幾入戲
石田 德川 茶茶
佢地之間嘅角力仲好睇過原本故事
篤姬、西鄉殿算九州
拍戰國既九州問題係點處理朝鮮之戰,到時又變政治問題搞到比兩個鄰國憤青嘈
利申 好想睇鬼島津大破明軍
話慘不如話on9
亂世唔係你死就我亡架啦
邊有得打和super
你嘅感覺係岩
所謂忠臣不事二主,嗰陣根本冇呢樣概念,生存先最緊要
係之後德川成左天下人之後為左手下唔好造反先發展武士道
正如劉邦統一之後獨專儒術一樣
唔係佢唔醒,係生唔到
打機打太多 形住島津全家都痴撚線 都唔知點拍好
大谷吉繼

其實你地係咪on9
邊個騎劫邊個都分唔清?
咁鐘意講歷史唔自己去歷史台開post?
走黎人地個膠post到叫人走
唔好講咁多,出網吧嚟翻場先
日本有個教授話關原其實一開始係西軍同秀秋打
黑田福島班東軍之後先側面突入打西軍

睇排陣已經唔合理,如果西軍係想引東軍入關原,秀秋起山上跟本打唔到東軍,佢一落山面對既係大谷吉繼,毛利果班同石田宇喜多相距太遠,互相係支援唔到,加上東軍一早知毛利係山上,跟本唔似伏兵

西軍原本係坑瀨川同東軍對峙,唔俾東軍輕易過河,拖時間等上衫黎合圍東軍先正路

秀秋一到上山,可以判定係東軍,所以石田宇喜多當晚即刻轉移陣地,保住向北退既路線,毛利擋德川唔俾東軍入關原,第2日朝早即刻開戰解決秀秋,點知吉川內通德川,就咁放東軍入關原
無人理樓主個gag
成班歷史撚仲惡到叫人講game死出去
戰國無雙
佢老豆作為盟友黎講可以話係非常危險永遠既牆頭草,唔知幾時會係後面插你一刀
家康唔殺佢剩係流放佢已經好仁慈
識玩一定係肥川法裝 想當年有人同我講只要有心 肥川郁可以連技 我就場場都出插地冰計
仲有立花宗茂老豆高橋紹運,經歷晒大友家興起到衰亡既過程,最後嗚呼壯烈岩屋城之戰全軍玉碎
飛驒國有個豪族內島氏理都幾慘,天正大地震個時成座城連人震到消失左,死無全屍
唔係出大炎慢住人黎射咩
清水宗治明明唔洗死,但因為吉川元春同小早川隆景收風慢唔知信長死左先推左佢去死。而偏偏清水宗治仲要切腹自殺得咁華麗,更顯得佢好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞