韓劇 哲仁王后(12) 暨申惠善X金正賢討論區 

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我都想知,佢地好似好大仇口
咁都係嘅
都有好多idol轉演員啦,金煥?
通常去到咁上下都會轉型歌手演員啦,三四十仲做idol咩不過成日見到韓國人彈啲idol戲屎
金煥
頭先睇mira 個channel講소개팅,年上年下原來咁難變得親諗起正賢同惠善都話同大家親真係可以發展下
祝惠善正賢CP係真嘅話夠大勢,下次篇文update有:
而在電影韓劇《哲仁王后》中,兩人絕佳的默契與粉紅氛圍,都讓粉絲們覺得「兩人關係不單純」並敲碗原地結婚
其實都係差幾個月姐不過韓國啲輩分真係好19
真係好想知點解咁大仇口,我記得之前睇EXO上認識的哥哥,問起伯賢關於戀愛嘅問題,佢都話好敏感好敏感
respect
得一日去了解角色再入戲加埋背台詞
真係好犀利
同意係咪得韓國日本咁講輩分 同埋佢地啲男權主義都好似好過份
我覺得呢方面韓國癡線好多,啲廢老文化搞到後生都唔想生仔佢地父權社會大男子主義好嚴重唔好睇韓劇包裝到好浪漫咁對韓國男人有太多幻想
諗起82年生的金智英
嗰時主演同埋睇過呢套戲嘅演員都比人鬧
但都拎好多獎喎,不過我相信風氣會改變嘅,時代都會進步嘅
啲日日劇劇情
套戲其實都已經唔算好負面現實啲老公9成9都無咁好
但依家後生一代好似冇咁大男人
應該有改善嘅同埋韓國女權又興起,不過呢啲野都唔係一朝一夕改變到
感覺上係可能大家都受電視劇影響
所以劇入面mama都話主上咁有夢想會短命架不過總有人帶頭去改變

不過我覺得其實東亞都係畀儒家思想荼毒韓國係特別嚴重,啲觀念根本已經不合時宜
韓國對女權有啲誤解 唔係咁簡單
有部分人仲幾極端下
韓國個情況都好難唔極端,唔支持但可理解
總會揾到平衡點嘅

有冇人有呢個嗰gif
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞