{轉貼網上精彩測試}WannaCry 一出,防毒見真章

268 回覆
27 Like 1 Dislike

好似禮拜六中午個post見到,算唔算0day?

咁遲應該update咗
真相要拆返當日嘅database嚟睇至知

Lihkg app睇唔返exactly時間,第一個hack post第二頁係幾時?

[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack
https://lihkg.com/thread/240626/page/2?ref=ios

其實冇咩意思,呢個測試擺明試緊幾個月前同隻嘢爆出嚟之前,啲防毒會點處理呢啲未知威脅

上禮拜六中午至查到已經算遲,遲咗部份防毒成幾個月,不過百貨應百客,啱唔啱用就自己諗。

留意返係禮拜五中午
SEARCH台仔都有AVG同AVAST擋到星期5第1波既報告

部份防毒早就喺上年尾就查殺到,但有啲就要幾個月,啱啱好暴風雨前夕嗰陣至擋到,點樣揀就你諗你啦

星期五有人証明擋到=星期五先開始擋到?
對大部份用家黎講早5個月同早2個月 甚至早一個星期 根本冇咩分別
最緊要就係爆個陣擋到 反應快唔快
仲有平時食幾多資源同誤報率
呢個test只係show off下家陣防毒既威力同重要性

就爆嗰陣啱啱好防到...

我個人就傾向預防

不過都係嗰句,你諗你啦,唔講太多
有無人夾Bitdefender Internet Security 2017
我買3Devices / 1year
$100@1

巴打我有興趣

我都有興趣,買三條key 仲平過單買

我都有興趣
未update梗係會易中啲

世上最恐怖既係zero-day attack
連個database都冇資料, 要點樣防範先至係防毒既重要功用

分別防毒好就唔好 就係在於佢會點應對未知既威脅
個毒揚曬,到到都有資料都防唔到既仲防咩春毒

你叫個妹下妹下坐係到對表都知中左毒啦

講得好,copy定你呢個reply等人哋再問嗰陣paste出嚟秒人

冇資料係唔會防到
就算BitDefender都係靠Machine Learning學習
然後跟佢既行為判斷佢係毒

咁姐係早就喺十二月或之前,就有人用bitdefender而又中過類似嘅勒索軟件,根據行為判斷判定佢係惡意程式並將相關數據上傳到官方ser,令佢及時更新?

無知撚留名學嘢
我部XP都想轉會, 奈何唔知因乜解究, 下載唔到個Bitdefender Security for XP & Vista嚟裝!
我部XP都想轉會, 奈何唔知因乜解究, 下載唔到個Bitdefender Security for XP & Vista嚟裝!

仲要冇free version, 個licence要成US$59.95/year for 1 device, 好L貴啫, 都係用番AVAST算, 死就死, 最多勤力啲做backup!
卡巴忠實fans
有無人夾Bitdefender Internet Security 2017
$100@1

巴打我有興趣

我都有興趣

https://www.bitdefender.com/media/html/2017/cl25off/?pid=50off&cid=ppc|c|Google|50off
5個人夾total security 仲平
$100@1

巴打我有興趣

我都有興趣

https://www.bitdefender.com/media/html/2017/cl25off/?pid=50off&cid=ppc|c|Google|50off

有性趣

440五個device 一年?
留名
眼殘,係咪冇norton?

btw一直用norton冇事

即係Symantec

個post有咩?
眼殘

Symantec Endpoint Security(20161212):(賽門鐵克)

點解會唔係用norton 360

我都想問
$100@1

巴打我有興趣

我都有興趣

有性趣

有興趣既留telegram啦 夾5個total
$100@1

巴打我有興趣

我都有興趣

有性趣

曾經用過avast一排,以為已經係最好,乜原來唔係?宜家又輪到bitdefender?

巴打我有興趣

我都有興趣

有性趣

喂。。。。
nod32係連登係咁出廣告話防到bo
喂。。。。

而家咩數據都update哂緊係防到
人地個data base係20161212 ,用五個月前未更新黎測先試到真章
Bitdefender 5個人夾仲平過卡巴司機

不過下一年唔知點算

都係做白老鼠用emsisoft算啦 睇到台仔話佢都係用Bitdefender 個資料庫
又咩雙引擎, 又快D
喂。。。。

喂... nod32 完全無撚用 應該唔係第一日有人同你咁講㗎喎

但avast巴打話防到喎

會唔會係佢嗰陣隻avast已經update咗database?

有冇問過佢係幾時嘅事?

依家正正係講緊堆防毒database未update嘅時候,堆防毒點對呢啲未知嘅威脅。

好似禮拜六中午個post見到,算唔算0day?

咁遲應該update咗
真相要拆返當日嘅database嚟睇至知

Lihkg app睇唔返exactly時間,第一個hack post第二頁係幾時?

[有圖]電腦問題咁樣算係中毒定比人hack
https://lihkg.com/thread/240626/page/2?ref=ios

其實冇咩意思,呢個測試擺明試緊幾個月前同隻嘢爆出嚟之前,啲防毒會點處理呢啲未知威脅

上禮拜六中午至查到已經算遲,遲咗部份防毒成幾個月,不過百貨應百客,啱唔啱用就自己諗。

留意返係禮拜五中午
SEARCH台仔都有AVG同AVAST擋到星期5第1波既報告

部份防毒早就喺上年尾就查殺到,但有啲就要幾個月,啱啱好暴風雨前夕嗰陣至擋到,點樣揀就你諗你啦

星期五有人証明擋到=星期五先開始擋到?
對大部份用家黎講早5個月同早2個月 甚至早一個星期 根本冇咩分別
最緊要就係爆個陣擋到 反應快唔快
仲有平時食幾多資源同誤報率
呢個test只係show off下家陣防毒既威力同重要性

巴打講得啱,可能12月尾後全部防毒既database 已經可以擋住,收返我以上論點
以前一路都係用 avast
直到有次有個電腦佬上嚟整電腦 佢話用avast 不如唔好用

然後就鏟咗

乜要防毒架咩
以前一路都係用 avast
直到有次有個電腦佬上嚟整電腦 佢話用avast 不如唔好用

然後就鏟咗

無知一問Bitdefender 、卡巴個d年費完左會cut左你冇晒防護定係你重有得用但冇得再update維護
真係冇買過付費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞