{轉貼網上精彩測試}WannaCry 一出,防毒見真章

268 回覆
27 Like 1 Dislike
眼殘,係咪冇norton?

btw一直用norton冇事

即係Symantec

個post有咩?
眼殘

Symantec Endpoint Security(20161212):(賽門鐵克)

點解會唔係用norton 360

自膠 係Norton Security
眼殘,係咪冇norton?

btw一直用norton冇事

即係Symantec

個post有咩?
眼殘

Symantec Endpoint Security(20161212):(賽門鐵克)

點解會唔係用norton 360

Symantec Endpoint Security = Symantec Endpoint Protection

整合式網路防禦機制不僅可遏止現今的威脅,
更可遏止未來的進階威脅

無論網路攻擊是如何入侵您的網路,都是以各個端點做為發動攻擊的跳板。我們的多層式用戶端防護解決方案可提供各項功能,其中包含檔案信譽與行為分析,以及先進的機器學習人工智慧。Symantec Endpoint Protection 14 為市面上最輕量化且功能強大的端點防護軟體。

https://www.symantec.com/zh/tw/products/endpoint-hybrid-cloud-security/endpoint/endpoint-protection

https://zh.wikipedia.org/wiki/Symantec_Endpoint_Protection

Endpoint Protection

Symantec Endpoint Protection 14 融合了人工智慧和重要技術,能提供世界最完整的端點防護。

以多層式防護保護您的端點,透過雲端的人工智慧,結合重要的端點技術,建立世界上最能抵禦威脅的端點安全

出色的進階機器學習:進階機器學習 AI 可以遏止未知的威脅,在端點提供最大防護,並將誤報率降至最低

透過單一代理程式即可支援機器學習、緩解攻擊風險、端點偵測與回應 (EDR) 以及防惡意程式。

相較於先前版本,可降低頻寬使用量和定義檔的大小達 70%。

https://www.symantec.com/zh/tw/products/endpoint-hybrid-cloud-security/endpoint

有無巴打用過vipre?想知好唔好用 同防唔防到勒索毒
有無好嘅掃毒推介
成撚日磁碟100%

ESET最慳資源

因為冇用?

岩岩幫親戚買左3年,好後悔 對唔住佢
malwarebyte 無測試到? 用左好多年
bitdefender 1:0
NOD32
之前都話用佢不如唔好用...反正都係等同虛設
hi hi用左nod幾年
點解咁多人用防毒?
我win10 無裝過

NOD32 個朵一早就臭哂
點解咁多人用防毒?
我win10 無裝過

買個安心啫
Nod32個廣告係個post到
Nod32個廣告係個post到

公司用NOD32
ESET

聽講呢度好多巴打用緊咖喎

笑到仆街
我見第一日爆好多人用AVAST都行為判定到
應該個行為資料庫未更新姐

唔知點解佢要用舊既資料庫測試?
預人耐冇開window一開中?

就係咁先試到邊隻勁
ESET

有無好嘅掃毒推介
成撚日磁碟100%

ESET最慳資源

因為唔識scan

hi你老母人手filter
blocked
其實bitdefender先係最平
下次請留意black friday
係做到100 蚊左右
係做到100 蚊左右

平靚正
係做到100 蚊左右

平靚正

100一年抵比啦
課次金都冇撚左
樓上嗰啲一百蚊先用得一年,淘寶卡巴司機3年都係10蚊咋
樓上嗰啲一百蚊先用得一年,淘寶卡巴司機3年都係10蚊咋

原來而家跌到4蚊人仔就有交易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞