{轉貼網上精彩測試}WannaCry 一出,防毒見真章

268 回覆
27 Like 1 Dislike
{轉貼網上精彩測試}WannaCry 一出,防毒見真章

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=508&t=5150528

頭盔先,以上文章不代表本人之意見,只是轉貼來給有識之士來俾意見文章是否可信
sample都有得down
在未有實際具有權威性測試下此文章的論點未証明成立與否,各論點與本人無關
用緊avast免費板

是但啦
反正我呢幾日照常用
A片照DOWN都冇事
唔明點解D人咁驚
不過遲下用新電腦的話裝番佢介紹個D先
支那防毒軟體係冇撚用
連以毒攻毒都唔撚得
Bitdefender用左咁耐免費版,睇黎要買專業版支持下
雖然都知NOD32不嬲垃圾
但仲有成8個月...唔想哂
我見第一日爆好多人用AVAST都行為判定到
應該個行為資料庫未更新姐
ESET

聽講呢度好多巴打用緊咖喎

唔知點解佢要用舊既資料庫測試?
預人耐冇開window一開中?
ESET

聽講呢度好多巴打用緊咖喎

唉 用緊eset, 睇黎要轉會
一直用緊bitdefender free edition舊版
好似係唔知一兩年前佢拎年度最佳防毒果陣down

FOR 堆防毒表演下
A.
由於這是該位作者在半年之久以前,透過虛擬機的系統保存了這幾家防毒軟體的狀態,
但礙於作者本身硬碟空間限制&時間,不可能把所有防毒軟體都測試一遍。

用5個月前既資料庫判斷到5個月後既病毒都真係幾勁

咁防最新款毒啊嘛
新毒出佢database 冇
廢d果d咪detect唔到
佢test到有攔到既係database冇都識攔截
好L多公司用norton
avast垃撚圾 好想轉會 但買左一年
呢年用緊bitdefender 專業版
前年就用緊卡巴pure 版

防毒買貴d係有着數
好L多公司用norton

金門

無人估到自己係咪頭一批人中
avast垃撚圾 好想轉會 但買左一年

當豪俾佢算啦,安全穩陣呀。

防毒買貴d係有着數
卡巴好食resources

防毒買貴d係有着數
卡巴好食resources

如果講scan緊嗰陣,bitdefender都好食resources (主要係cpu loading)
眼殘,係咪冇norton?

btw一直用norton冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞