立法會, 廢票定唔投?

448 回覆
134 Like 754 Dislike
寫入史冊 全世界都記得
咁之後呢?
唔投,做乜要幫班中國人做老臨?
唔投
白票效果更大
有noise好過無noise
白票佢會幫你吸返個印變投俾獻世派
其實你點投佢哋都會揀個靚數據出嚟

低投票率點唔報囉,淨係報得票率

反而投廢票可以防止佢哋亂用自己張票,同埋都算係一個政治行動嚟嘅
諗緊佢哋會唔會亂用我哋嘅名嚟投

同埋佢哋都一樣可以揀靚數報出嚟,好似得票率咁
白票唔係叫你 什麼 都不寫
換票囉,有幾難?總之你入咗去投票就得,佢會幫你搞掂.
我就會投區議會,立法會就唔投了

70% 區議會vote rate vs 冇代表性既立法會
35+ 就係想佢攬炒整死個選舉制度,變得毫無意義,成為一個國際笑話,不被社會任何一個人重視/遺忘,咁你仲差隻腳入去賦予佢某種意義做乜春,即係個笑話本來已經講晒,你最後突然加個爛gap 落去畫蛇添足

其次,唔完全杯葛個選舉,今日話繼續投,但投廢票,好似又有些微社會回響,好似work,咁下一次就不如試下選,入去玩野,如果又work再下次就不如。。。

任何提議參選/投票既人都應該要視作共諜
gag*
早排投白票廢票既話仲唔比人屌到飛天
而家竟然主張叫人投
區議會一樣都會DQ
肯定唔會再直播啦
無用架
所以都係唔好哂自己時間
唔投就最好
無諗過,都可能,投次 白票 睇吓點環境先,但係照你邏輯,佢都可以倒票入去
咁投廢票
做好選前選後文宣
係目前最佳選擇
新聞出嚟冇人投票,票站全日得小貓三四隻咪幾好睇,等佢請茄喱啡扮投票囉.
廢票同唔投邊樣都唔緊要
最緊要一齊做
唔好又變左一班人廢票一班人唔投
支共仲要呃班無腦藍屍香港有民主,等佢地自我淘醉,一定畀票佢地令佢哋繼續盲撐。

利申:老豆係無腦藍屍,日日話香港好民主好自由
黑哨嗰班實話民主自由架啦 叫你老豆打多幾支科興比2百萬你洗下
的確係

而且投廢票作為一個集體行動可以加強香港人嘅政治聯繫感。始終一個人情感上嘅政治認同唔係上網屌/講道理就得,好多人都係因為有參加遊行先會由港豬變黃。投廢票行動可以起碼保持大家嘅抵抗意志。

雖然成件事的確無咩影響力,亦好行禮如儀feel,但係喺而家呢個白色恐怖時期都算係少數可以做下嘅嘢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞