立法會, 廢票定唔投?

448 回覆
134 Like 754 Dislike
你發唔發覺你既諗法同64後既支那人一撚樣,發聲無用>被代表>全世界都認為你同中共一樣諗法>內心都同化埋>屌9 其他發聲既人
唔投一樣係表達
移民一樣係表達
咁點解要靠白票廢票呢d有機會俾佢攞黎造數既方式表達?
Keep到唔冷卻就可以唔投 如果唔得就要投廢票keep住個熱情
你預佢點都會9 up, 依家咪又係日日9up,要比人知道佢指鹿為馬都要整隻鹿出來先得呀,唔係就會變我有一隻馬,不過佢唔肯出來你先睇唔到
白票唔會公佈
杯葛佢
投票率高, 白/廢票 >>> 有效票
777: 建制派在有效選票中得票9成

投票率低
777: 建制派得票率達9成

公佢贏, 字你輸, 最尾佢點講都係奶共大勝
都唔知煩黎做乜
我覺得要投廢票囉 起碼加大對家做假票既成本
唔投既話對家可以幫你印埋票俾保皇黨
投廢票既話要印多好多張先可以扮有認受性
可能隨時分分鐘加埋仲多過選民數量
浪費時間
點解投票日要獻身奉獻自己個人頭俾政府做統計 ?
我寧願留返個時間俾自己有空間做其他更加有意義嘅事
建制選舉代理人唔會要求逐張核對 直落碎紙機
搞成咁都仲去投我真係覺得侮辱咗自己
修例
唔洗公開驗
你咁講其實你唔去投港共都可以話投票率高反正把口係佢度
總投票 - 得票 = 白票
心水清

得一個做法有唔同,就係好似舊時咁全力投,然後得1/3人(如果入到閘)可以扮佈景

醫護,社工,教育,法律等專業界別,為左保住自己界別發言權,點都會出人

所以,一定會有極少數人需要扮佈景

結果,都幾乎預視澳門狀況出現,一定會有所謂忠誠反對派。

簡單啲講,有剩1/3位,要就要,唔要就罷

唔要我就95%, 要就70%

反正球證,球迷,足總,足委都係我的人。

一係1:0打到你殘,一係等你唔夠人自己輸2:0
777夠話一國兩制行之有效
咁其他人係唔係認為真係行之有效?
外國都認為行之有效?
我覺得廢票
廢票先係真正唔認同選舉
你都識講外國有眼睇
咁唔投, 低投票率大家都知乜事

何必要投白票廢票俾個機會佢造數?
而家仲玩立法會
係都搞影子議會啦
合唔知法係西方定, 唔係支共定
到時西方搵香港民意代表時搵影子議會唔搵港共立法會議員咁就好好睇
你唔去投姐
到時有人代你去投而你唔知道
低投票率大家都知乜事
點都唔會有白票多過當選票咁震撼囉
係,但如果要最大效用,要2選1 ,唔拖唔水投票率又唔夠低,廢票又唔多先係最衰,所以提早攞出來討論定好方向,我覺得好事來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞