立法會, 廢票定唔投?

448 回覆
134 Like 754 Dislike
咁多廢票的話,遲下投票可能都要實名
入到去投票有無限幾耐時間要蓋好tick印?
無嘢做就同佢磨返半個鐘
無論如何,選舉結果都係100%建制。

分別嘅只係投票率,廢票佢可以可以避開唔提原因,但投票人數佢點都票提。
咁咪比777講已經比左機會你地表達意見
你地唔表達唔關佢事
到時會轉電子投票,一來佢哋知道邊個唔投紫荊党,二來可以佢大個數
表達黎有撚用咩
結果入垃圾會既咪又係99%建制 + 1%忠誠反對派

行返飯民條今天我舊路?
你唔投可以話建制高票當選, 人心回歸

你都吹佢唔漲

但投廢票的話, 投票人數難做手腳
如果有效票數低過總投票數的一半
已經係最有力的抗議
諗多左
全部係單一侯選人自動當選
笑死 下次都已經得返共匪同建制兩類 仲洗撚你加速咩
一定要行死一條路?
表達黎有撚用咩?
咪話比後世既人知我地到最壞既情況都唔會認輸囉
咁遊行有咩用?上網打幾句又有咩用?
呢個又兩睇
到時佢剩係會宣傳高票率當選
識投一定係咁投
你訓左幾耐?
而家遊行真係無撚用架
599G限聚左成年, 遊行搞手/TG group admin都俾人拉埋
表達黎真係有撚用?
唔玩膠啦, 集中投廢票, 損害佢認受性
唔撚想俾佢騎劫民意
因為表達無用所以唔表達?
其實又係點都係死,龍門任佢擺
投白票:777鳩up高投票率表示市民有投票權
唔投:建制=大多數,無視低投票率
投, 點解唔投, 連登出名鍾意跟制度
支持含淚投奶共派
咁如果係咁,你想投就投廢票,我就唔投啦,反正佢想點詮釋呢推數據我地都吹佢唔漲。

反正只要投票率唔高,投左嘅大部份係廢票,香港人都有得解釋。

想點做就點做,我係屋企訓多陣好過。
咁咪係囉
你都識講支共想點解釋就點解釋
咁點解仲要浪費自己時間投個無認受性嘅選舉
橫掂你唔投/投白票佢都會無邏輯地解釋
我做其他野唔好?
咁你講晒
咁一樣可以唔講投票率 鳩吹投票率
緊係啦投啦

我地宜家要做係繼續幫班共匪宣傳佢地既圍圍威選舉幾有認受性

我地花多d心機幫佢推向國際好過

等全世界人睇佢地做呢場馬騮戲
緊係唔投啦
投票意義只係得返民意調查咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞