有冇人真係一畢業就一直失業or做埋啲根本唔洗咁高學歷嘅工

718 回覆
854 Like 11 Dislike
8唔8到佢之前做咩架
Bachelor係做到
不過master啲人讀通常for升職
想升係咪都要考咪有啲人順勢UG grad讀埋先
呢層冇問喎 可能佢一直續約係度做
成功脫苦海啦
呢幾科無敵嘅
佢公開試成績咁好,又major history
應該寫文幾掂嫁喎
點解唔去考下ao eo?
10年前喎 神早走左啦
你痴線嫁?大學生做CA?你以後仲點見人?

人地30歲買車買樓結婚生仔請工人月入10萬嫁!

你呢?就12K。輸成咁都覺得冇問題?

點解人地條命咁值錢,而你就負價值?

點解人地人生咁精彩,你就咁奇怪?

點解人地份人工=你10條命既人工?

你可唔可以同我解釋一下?
條路人地自己揀既 你唔好咁啦
其實好多人讀完Degree/Master之後行SchA就係見charter辛苦做咗幾年GE之後見charter左個人工只係高過TO/ABSI少少跟住個個寧願揾少啲錢 都沖去考政府

同埋HKIE咁撚小圈子 要考牌其實都幾難下 好似
我見圖房班TO成日咁講
中英文都唔差 傾計都通順
但係份人幾摺 又成日睇唔過眼啲人講無聊嘢入唔到其他人嘅圈子
不過見佢做下貓義工又去農莊做義工都好似幾開心 可能佢都冇咩渴求掛
佢近排先換智能電話同其他人whatsapp/signal
死廢青
葡萄呀
唔係aim research唔好撈ra
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞