有無人玩Valheim(2)

765 回覆
15 Like 4 Dislike
有 我
有冇group join?最近入手
啱啱開始玩,行咗個半鍾都未知點整workbench,點搞呀
執啲資源整個木槌先,然後裝備,right click,就會有得俾你起workbench起屋記得個火要通風
整咗木槌就咁對住空氣right click就可以?
裝備咗之後,對空氣 right click,會彈一堆你可以起嘅野,唔夠材料起嘅會灰咗,但你都可以照撳嚟睇下佢係咩樣同要咩材料。Workbench 無記錯的話要十舊木,就咁係地下就執到
我宜家同堆friend on99整咗個屋企玩到第8日,想問下仲有乜要做目前worbench升級咗一次,仲要點先可以整d勁野?繼續升級?想出發航海
正路就應該整下武器、食物、衫,準備去打第一隻 Boss,打咗之後隻 Boss 跌嘅素材可以整 pickaxe,有 pickaxe 就可以揼爆啲石,去 black forest 掘 copper, tin,順利嘅話仲會搵到種子。Black forest 仲會有啲 dungeon 打,唔算好大,入面會有素材整新野。

唔想劇透太多,覺得當初發現新事物嗰下感覺好珍貴

Btw, 出海真係幾正架,但你依家應該淨係整到 raft,慢到
同d friend玩到整倒木伐我哋勁好彩遇倒隻攞木棒的troll,幫我哋劈曬d 硬的樹出嚟,令到我哋好早就開倒d勁裝備整。宜家勁鍾意打troll,覺得佢係寶庫咁。想問下troll點樣先會攞木棒打人,想佢繼續幫我哋劈樹宜家遇到的troll都係赤手空權喺到丟石仔
應該係隨機出。其實赤手空拳嗰隻都劈到樹,只係無咁爽
等更新
搵佢掘礦仲爽呀不過都幾花時間同心機
等咗好耐啦 Frost Cave個更新捱咗唔係好耐
當初最花時間係要搵Cave,搵完之後無咩嘢係入面
好想快啲更新 Mistlands, 佢地琴日出咗 post 放咗啲概念圖出嚟,好期待

Frost cave 真係睇你好唔好彩,我都搵左好耐
用船行到世界的邊緣跌咗落去見倒好多空leuleu的地方覺得有d喪氣,好似將個充滿幻想的世界打破曬咁。即刻冇咗動力玩落去
點解要行到咁邊我都睇過好多世界盡頭嘅相,都未至於話打破幻想呀

返去你地一齊起嘅美好家園,動力就會返晒嚟
仲有冇人玩 想搵個server起下野, 吹下水
有性趣
嘩居然有更新呀!!
3月最後一次上線等咗8個月
但只係 public test
我會等佢正式推先玩,唔知會唔會等到2023呢
有機會雖則分別應該都不大
呢隻驚最弊係當初太有自信寫咗個schedule 出嚟而家遲咁多仲有大把嘢未出
係,不過最緊要佢地啲update高質高質的話等耐少少都值得嘅
就價錢嚟講算係咁啦

不過見到有唔少人啲save 出咗問題甚至乎冇咗個save 講真唔少人花咗好多心機係自己個save搞搞下夾埋佢地初時自視過高話短期會出一堆更新結果延期整到唔少人灰灰地想棄驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞