有無人玩Valheim(2)

765 回覆
15 Like 4 Dislike
死幾次之後,D技能LV 跌到得返十幾廿幾
幾次都係過咗個連續死唔降LV BUFF 完咗先出事 …
有幾次仲要冇食嘢去伐木,工業意外……
冇SERV 一齊玩, 又唔想單機
有啲唔細嘅都係吉架cls本島基本上都係垃圾
我都係搵咗幾個雪山先locate到 boss 4
我起樹屋打, 兩條友一共用咗一仟支箭左右
射到爛弓, 用portal 番屋企維修再番灼
我都係 起屋同門係咁車輪戰打左一個鐘唔知有冇
http://valheim-map.world/

有個world generator 可以跟據粒seed gen番地圖出嚟,唔使鳩行

初步睇:
- 地理環境同biome位置都算正確
- boss位置有啲啱,有啲好似漏咗
- Trader我未開要再check
開頭樹上我得幾塊木地板
但原來boss範圍會落雨,濕身就影響stamina regen rate
起埋屋頂就唔會濕身,基本上剩係射射射,又唔駛防毒
想玩沼澤 但無 server
要整埋補血水, 用單手鐵錘, 3下可以打到 200幾...
有單手鐵錘+抗毒的話其實呢隻就同1王差唔多
飲左1支抗毒,2支細血水,細怪都唔理直接打王
大家完5王之後

會唔會開gamemode黎直接起嘢

定都係生存起

見啲鬼佬片起啲又大又令嘅屋
挖料先煩... 邊度有咁多石頭俾你挖....

木方面, 我直接去商人位度斬, 個黑林森變左青青草原
上到雪山挖銀就會挖到勁多石
差啲以為印度佬嚟咗game台
睇真啲原來係香港
請問單機啱唔啱玩無fd 又唔想同陌生人玩
我自己單機玩
你諗多左...
我產平左座雪山, 都係唔夠石用
我都係單機無朋友... 玩左40分鐘 就唔玩了...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞