有無人玩Valheim(2)

765 回覆
15 Like 4 Dislike
可能未有料 開唔到recipe
起手慢就一定會 睇下你鐘意點玩
壓完你會砍得散咩....
係...我發覺洞穴好似有分大細兩種? 尋日入左個洞穴大到仆街, 入面好多核心
有 d caves 會有間房有怪物 spawn point

入面會有幾粒核 3 - 6 粒同埋寶箱有錢寶石之類

我依家有裝有血係會直接行入去搶哂 d 野然後唔打怪走人
任何boss都係,只要你有相關材料就開到
用骨鎚隔住度門鳩揼清晒房入面d怪先再開門
好似係全部跌1 lv?
係唔係可能想壓散埋佢,不過都幾高難度
好似唔一定
我試過成個chamber 1粒核都無
亦都試過無respawn位都有2 3 粒我執

btw, 樓樓上講嘅2種係唔係troll cave & burial chamber?
前者只係打troll執錢&菇
後者係執核&菇
咁都唔出奇 procedurally generated 係咁 random

原來有 troll cave !! 喺 dark forest ?
大洞口咪巨魔
暫時未搵到
洞口有3個骨頭 就係巨魔洞
係, troll cave係山洞樣 (好石feel, 高d, 唔知點形容)
chamber係比較似係森林feel (都係唔知點形容)

新手黎講,我覺得troll cave如果遇著拎樹打人嘅troll都幾難打,空間細但係佢攻擊範圍鬼咁大
咦 咁有見過

但係打 troll 有咩意思
巨魔皮整裝?
入去執晒d錢去搵商人買野
其實都只係拎下料/強逼症想清左佢咁
已經有裝

係咪好多錢 ? 唔係嘅唔嘥時間
如果已經有裝,見到咪打(反而應該易)
見唔到就唔駛揾,由佢
*typo 反正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞