Slam Dunk 男兒當入樽 (38) 流川件衫好柒

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
岩啊 個個都單排
我就係唔知道對面先搶牧會唔會後選再攞集流
所以我先搶集流
三井對到牧 基於上都無得打
宮益 就結果論 你輸板輸成咁 都未必有得打
如果比對面攞曬 牧 集流 光櫻 咪重無得打
對面先選牧
我就多數唔會簡三井
除非牧唔識玩 唔係三井好難玩
今日隊友簡池上 我就一定要攞進攻
簡宮益高砂 比池上係入面同光櫻單打?
咁我清田重唔熟 加上搶角 最後先決定pick 集流
宮益高砂會拉到對面兩個出黎
你又唔可以否定池上接球之後唔可以單打光櫻
我覺得你轉左牛角尖
你攞進攻角, 但集流拎得6分既表現唔合格
你用其他角可能仲多過6分
揀得池上你仲預佢會進攻咩
而家數據上佢都係會配合隊友
如果自己友或者對面係集花, 你搶集流我會覺得合理
有 但個帳無天賦 驚雷到你地
反智到極 唔想對面拎集流但拎隻未練好既集流
有集流基本上成場可以俾佢打哂 中意自己打定分波 決定係佢到 打得柒就唔撚洗打啦 屌我有高砂你擔心冇板 on撚9 show得出黎就係用開架啦 佢呢d on9咪會show角害人
冇三這井咪宮益係怕乜柒 除非你宮益都唔識用
依家你拎隻未練好既集流 隊友出池上就係知有集流可以唔進攻 高階場玩到用能量池夾流川 刷助攻刷到一場起碼出3次強抄
Btw收埋隻集流啦Ching
我唔比你拎集流 我拎舊流
對面隻牧拎成14分
肯用宮益最少同隻牧攬炒左先,對面first pick得牧多數冇集流,當佢唔用3分角避開池上,eg清田,都係考驗隻底blk唔blk到
出隻4成集流攻防都唔掂就要預比人插
咁事實上 我流川打得柒 你高砂係輸板
同埋我由頭到尾都無話我打得好 我第一句就話
我打得差 但唔關自唔自私先
一句「無底」唔是大曬
無底就不要打巔峰賽,
無底去同朋友打雙排呃星算啦
玩得單排或巔峰你就有責任應付任何狀況
你連自己屌人乜野都唔知
呢場唔係巔峰黎 係排位
如果3個都無底 我會講明 我無升過底同潛用赤木
咁見到P3 放高砂 咁我都唔洗搶底啦
我建議貼片
我有屌錯咩 show角show隻未練完既角 你知唔知show角好影響隊友揀咩配合你
屌你拎隻集流俾錯覺人你練好 咪on9啦
大家唔相識既情況純粹睇個人個3個角色位黎砌陣容黎講
咁pick左池上係到之後主觀拎集流好過宮益應該十個有八個都同意
但係我自己試過幾次就係池上做隊友反而集流進攻更重無力感

唔知你既諗法係咪你想斷對面集流有咩事你分波俾高砂打接球一二段就係咁簡單
如果你話sob輸板我覺得係輸低板俾光櫻
如果你宮益彈高板佢可能未必輸呢

你集流天賦不足只係一個導火線
正所謂不打不相識
你兩個加個好友打多十幾廿場可能好夾呢
sorlo
我平時show開植草安田
仲要俾人屌輸板 自己同池上兩個唔溝通好邊個守牧 宮益 換又換唔哂 成日空一隻 守撚到我要出埋去補 我要返入底搶板 5個板有下係奇蹟補籃 板輸2個叫輸好多咩
支持貼片睇下咩情況
睇幾球就知隻流係咪練好8成 自己友都睇到對面會睇唔到? 就算我依家隻流出去打 有d勁既知我冇舉手接波過人 我一接波就準備埋位守我射波
大招未滿唔識copy呢樣隻流同舊流一樣
冇4閃真係唔好害人
sorry lo
我淨係識用3閃
比tg我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞