[一月新番]關於我轉生變成史萊姆這檔事 第二季(2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
唔關有冇錢事,係編劇問題
再講嘅問題就係8bit間公司能力有限
真係要雞蛋裏挑骨頭,佢功力確實比其他公司差
音效霸氣少少啦
強壓水槍連發自瞄
以為睇緊手機俠
小說同埋漫畫都係咁㗎唔係啲咩屈機嘢
唔劇透純粹用常識嘢屌打晒全部人
終於有返D感覺
紅丸好撚型
三條仆街死得太簡單
神之怒唔係光線聚焦咩
漫畫用紅光表達好似冇咩問題,但放落動畫好似有D
嗰3個都叫跟返原作 係有少少細節位唔同
diablo出場時候到鳥
我記得漫畫係直接skip左...
今集好睇喎
反派崩到咁,
招神之怒 招技咁慢
我覺得好慘啦
俾人斬頭嗰個其實死得好撚痛苦㗎
可能動畫表達得唔夠,佢嗰陣係思考加速咗幾百倍以上,個時間係拉長左即係佢要長時間都好撚痛同埋好撚痛苦死又死唔到

囡囡又俾人TK死得不明不白其實還可以

係俾人換走身體嗰個最着數死得最痛快只係死之前俾人打吓咁
屌,今集d戰鬥畫面差到
但個feel同音樂幾正
成個術式應該係 抽取大氣水份+超高壓+自動瞄準
公司問題8bit本身就唔係啲咩大公司你係見到佢盡咗力但係都係做得差只係叫做可以接受但出面功力勁過佢嘅動畫公司真係大把
冇大崩已經好好
好過上兩集啦
不過真係大技就ed
想講其實漫畫版連載時好似就係類似既表現, 被人屌到單行本作出修正

另外, 今集算做得幾好, 因為前面打人渣用返漫畫版分鏡, 出黎效果OK,
而神之怒既話, 出招前期原著小說都係一樣咁描術, D人見到水球, 唔知發生咩事就死晒

下集預想流程
閃閃閃閃,咁就打完一群友...
大賢者瞄算唔算術式自動
[一月新番]關於我轉生變成史萊姆這檔事 第二季(3)
https://lih.kg/2449485
開咗3大家可以準備搬過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞