[一月新番]關於我轉生變成史萊姆這檔事 第二季(2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
佢哋開會話改變對人類嘅態度⋯⋯
我從對話完全聽唔出喎
淨係決定開心打仗啫
有冇高手可以講解俾我聽
點解可以將應該好好睇嘅劇情搞到咁嘅樣
今集全部廢話黎
第33集好垃圾,成集skip
佢有講話以後 你敬我一尺 我敬你一丈 不過你對我唔好 定必以牙還牙
Skip 頭五分鐘係一定
一手好牌打到爛
屌你老母鳩up又一集
套野可能見第1季收得就澎脹左
當左自己係咩史詩巨作?
屌你d小學生作文level日常又長又悶
搞清楚自己定位就係無腦爽番
d觀眾係想睇你虐人 唔係想你d無營養日常
其實 第二季播左3-4集開始
我只係當 睇 Overlord動畫一樣 期待神之怒唔好崩 我就算

唔好學 overlord 隻羊營養不足咁
崩硬
第一季已經崩撚晒
但係仲有好多人睇係因為劇情夠爽快,唔拖泥帶水
依家唔單止崩,啲氣氛情緒又錯,又回憶殺,吹水多過推劇情,要怒屌先得
特別係而家輕改流行1卷3集玩rush
半年番視情況1卷4集比較有能力鋪墊
結果呢套野接近0進度

不過op好聽 唔棄
上次日向招佛山無影手
片頭重溫個故仔真係好過份
廢到同今季既迷宮同level
以為㩒錯
32集話打
結果33集全程開會...

垃圾開會文化,十足啲on9腦細
究竟呢一集有乜撚野意義
又拖鳩左一集
成件事真係痴撚線
唔怪得動畫水平愈黎愈低
呢集十足十以前火影跳樹跳成集咁樣
你都講到當睇overlord,即係預左佢崩
體驗日本社畜文化
見大家屌屌下屌晒成套嘢想幫套嘢洗下底
有啲問題真係唔關作者事
真係製作同埋筆安搞出嚟要屌屌佢哋啦
伏瀨的採訪:
——原作者有對工作人員提出要求嗎
伏瀨:是啊,這次希望盡量減少搞笑段子。第一期的時候會輕描淡寫地說“如果是利姆露的話應該會說”或者“這樣的話應該可以吧”,但是完成後整體來看類似這樣的(廢)話有很多。
——(笑)
伏瀨:腳本的筆安一幸先生說“不用在意,可以刪掉哦”,但我還是很在意他多次(刪除)失敗的樣子,所以(第二季)一開始就拜託過他了。第二季進入了嚴肅的場合,這一點變得慎重了。
——因為我們也在等待著嚴肅劇情的展開呢。
伏瀨:第二季有很多和日向的戰鬥、利姆露魔王化、和克萊曼的決斗等值得一看的場景。我自己也很期待那些會被動畫化。
——您對作畫有什麼要求嗎?
伏瀨:我告訴他希望紫苑的胸圍能稍微控制一下,但是沒有變化呢(笑)
——紫苑抱著利姆露的時候,讓人覺得歐派非常巨大呢(笑)
伏瀨:好像是動畫製作者們興致勃勃畫出來的(笑)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞