[一月新番]關於我轉生變成史萊姆這檔事 第二季(2)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
某程度上萌王性格係咁
佢今集最好睇就係復活咗靚女,撮合咗一對新人
節奏差到
果d位輕輕帶過算啦
都重要架
So we waited a whole week just to know whether Shion's dead, only to to be told that there's a chance to revive her. I said this last week and I'll say it again, last episode should've just ended with showing us Shion's fate, it'll be much more impactful and we'll  have a whole week to lament on whether she's really dead or is there a way to save her. Blue-balling us for a whole week and then immediately giving us a solution literally minutes after showing us her death sucks out all the emotional impact of the scene, this is literally the "oh no, anyway" meme in Anime form.

連reddit 班鬼佬都屌就知幾差
佢地班友連全員惡玉都可以vote 第一
由日向佛山無影手嗰集開始已經怪怪地
粉紅雙馬尾 仲唔係米莉亞姆
繆蘭咀落去好正
黎多次都照俾你呃
我睇巴哈果邊都好多人屌今集
不過屌嘅我諗9成人都係有睇過漫畫/小說
純粹睇動畫版嘅人應該比較少會大屌
全員惡玉anime of the year真心戇鳩
純睇動畫既人屌既力度會細D
無睇小說但有睇漫畫既應該屌得最大力
仲會睇依套既人起碼有一半係小說/漫畫黨
剩係睇宣傳圖無睇小說都知呢季重點係萌王嬲尻唔再大愛然後殺死哂班人做魔王。個重點應該放係佢心態點樣點解轉變,但係依家心理方面震撼又唔震撼 細緻又唔細緻 打交又無乜,剩係睇動畫都覺得抵屌
搞錯 我草左幾個月諗住一次過爽 點知仲未入正題格離夢幻島1野斬左50話漫畫內容 呢套就相反
夢幻島嚴重好多
斬埋七牆篇,總計一百集漫畫
其實套野個導演想點
斬一百集作者唔屌??
我都係見到打日向先補番,點知套嘢拍到射唔出咁
據說有個工作人員twitter講過話係作者自己主議
之後個po被消失
可惜萌王之後一樣咁大愛
暫時都唔係咁差, D日常故事都輕輕鬆鬆.

今集節奏真係做得好差.
學D人講, 上集cut 左D支節,直接在見到一班死者.非常憤怒然後完.
今集就多D篇幅,講個公主點樣成魔.
整體節奏明顯好好多.

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞