而家啲電器壞咗真係咪撚整 買部新好過

316 回覆
902 Like 14 Dislike
有時唔係錢嘅問題
成日要係屋企等送上門裝果下煩
大眼雞可以考慮埋金章ZWSH7121VS
消委會有推薦過 慳水慳電數一數二
價錢又平民而家好似賣緊3千頭

https://topick.hket.com/article/1836466/日立VS金章%E3%80%80邊款「大眼雞」洗衣機慳電又慳水?
啲電器結構愈黎愈複雜,有啲要用機器先整到出黎,根本無可能人手整,好似電子版壞左根本一定要換
其實miele都係睇手神 5,6年前買8000幾蚊 早幾日出error code依家等緊人來整 計哂所有野估計要3000蚊樓下
信興d service 西
過左保養真係買部新好過

另外信興入面d人話過愛妻號好易壞
記住下次唔好再買
點解唔一早睇到你呢個post
啱啱早兩日先落左單買Panasonic 愛衫號
屋企部金章其實仲用得
係嘈到就嚟爆炸咁先諗住換
睇嚟又要撞手神
屋企用揭頂式,日日洗成十年都未壞
對上一部又係用十幾年日日洗
電視機冷氣機雪櫃微波爐連電飯煲都用成十年樣樣都唔識壞咁...揀電器信上網不如信老母
我就係係放平, 側埋一邊,搞到個滾筒淆咗
屌 可能我呢個post會嚴重打擊panasonic 愛妻號既銷量

但佢靜係好撚靜 呢個你放心

但睇下用到幾多年囉
miele 有幾多年保養

仲貴維修費過信興 cls 你壞咩
以前啲電器好食電
但係係耐用好多
洗衣機要買惠而浦
冷氣機要買大金
風扇要KDK
電視先買panasonic
Pan記大陸造,唔爆算樓主好彩
無記錯好似係2年
壞咩就上網睇過個code 好似係壞入水果舊野 淨係險查費都650
miele!服務都超好!
買機basic送一年,去佢online登記再送一年,total 2年,可續保
屌 我都係用日立葉輪式 又係激撚到仆街
用未係夠一年 洗完衫仲污糟過未洗都唔知係咩玩法
洗完唔知係衣物纖維定塵痴曬喺啲衫度
好難先整得返乾淨
依家就算未過保養都諗住直接換算
祝我好運
希望我唔會兩年後同你開埋同一樣嘅post
本身公司賣電子野

江湖傳聞因為依家電器跟環保例。冇曬堆重金屬零件所以冇咁襟用。
水泵好少壞,電腦版可以試下換,零件好平,可以玩下
好多時電器真係同一部同一用法都唔同壽命
有時無乜話咩牌子好d,有人話韓國機唔襟用,我都係咁諗,但我老母買左部LX韓國洗衣機用左5年有多,以前其他牌子都用唔到3-5年就壞,呢部反而用最耐
西門子made in Germany用左3年幾仲未壞
我上次都on9整咗兩千蚊 半年後壞咗
其實撞手神,我個部7年都仲用梗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞