而家啲電器壞咗真係咪撚整 買部新好過

316 回覆
902 Like 14 Dislike
以前對p 記有喜好,3部冷氣機安裝時師傅話有1部機生銹,即時打電話去p記退回一部,免費按裝,佢嘅維修保養係唔錯,但與日立比,吹風、冷靜及耐用,日立勝一籌

西門子洗衣機 6年整左一次,第7年正式收皮
換左部飛歌二合一

屋企有兩部雪櫃
三菱雪櫃已十年
另一部samsung 而家7年
兩部都冇投訴

冷氣機我就覺得睇師傅手勢
廳裝左兩部機
York 用左5年收皮,之後換左hitachi 目前好撚凍
另外部三菱電機 6年收皮,換左三菱重工,呢部唔知做乜撚用左兩年唔係好凍而家冇理佢 夏天用住另一部先

Cristal抽油煙機,一星期用4-5日,用左7年
冇大問題,係個輕觸式開關有時short short地

仲有MacBook Air 6年仲健在
買部Siemens 啦
記得要買最大load Eg 7KG
下面D牌子我都用過近年款至講
西牌今非昔比,貼牌機多,頂揭仲摺埋左
金牌已被依牌收購,雖然兩個牌子伏味低,但耐用程度唔知點解就大跌左
有冇人知siemens好唔好用
想買佢洗衣機同乾衣機
洗衣機唔買意大利造嘅金章不如唔好買
pan記維修保養先係垃圾之最
要keep保養卡都算合理 on9在單都要有埋先肯保養 無既比錢都唔黎 咩年代呀
大金乜都唔洗up個機身no#就得
之前用三菱半自動,用左20年。 之後換miele 用到依家已經8年
自從我欣賞嘅蒙民偉生走咗之後,產品日落西山,目前電器只係淨低冷氣機,其他全部轉晒
愛妻號耐用係講緊仲係大阪製造嘅時候
我果個部仲係橙色豐澤牌,十幾年以上
係咪f63? 我壞果時都睇過 但係打開一滴水都無
我個 case 係就咁出 Drain Fault

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞