而家啲電器壞咗真係咪撚整 買部新好過

316 回覆
902 Like 14 Dislike
唔博啦,用咗足足廿年賺返嚟啦
唔散但用用下壞咗就谷鬼氣
X2, 以前有部雪櫃用左十年仲未壞,搬屋換部新機,舊既送俾老人家用,結果用到而家都未壞,反而我地新買既已經壞左
我用緊部三菱都係十幾年
仲用緊
重係印住National個時啲電器可能好啲
屋企個雪櫃用左廿年以上
見到標題電氣唔知點解腦海就彈出洗衣機,入來睇真係洗衣機家電來講係咪真係洗衣機最易壞定我對洗衣機有偏見
前排整部三星洗衣機,拆出黎實到爆,最後放棄
以前部愛妻號洗衣機老豆老母未結婚已經用
自己出世後仲用超過廿年
壞咗傷心到好似親人死咗
你邊到買啊?我都買左部Panasonic上置式
點解洗衣機買Panasonic咩牌子都好過佢,25年嚟換左兩部,用緊第三部
根本就係啲廠家Set咗啲Timer喺入面, 到時到候就
唔壞間廠點賺錢
D人以為貴一定唔好
題外話大型家電點解d差價可以差咁撚遠
我屋企用惠而浦洗衣機兇宅 Leon 八個妹賣成5千中到尾價錢,我搵d細鋪買3千8加多100$送上門
同樣都係原廠保養
一部電器好似以前之嗰啲咁用到十年佢咪好快收皮
琴日睇左條片蕭生話panasonic電器好好用,全屋都用panasonic
乜咁都有得燈架咩
一係買最平一係買最貴,過咗保養壞咗丟左算
最新最平model 7千8千就買到
都唔算話好貴嘅 攤勻黎睇多幾倍壽命喎
用緊金章,感覺良好, 意大利野
電視幾年已經換款
雪櫃壓縮泵都無乜特別

通常最多人嘈係冷氣機同洗衣機
冷氣裝工影響大,洗衣機就好多人其實成日overload 整壞
我部Pan機咖啡機都係 壞咗拎返去整 一個禮拜後又壞 索性掉咗佢買過部 維修費幾舊水永不錄用
有人話高轉, 1000轉會易壞
細鋪唔會自己keep貨, 直接order搵代理送同裝
做臭個朵無人敢搵你
除非自己識整,唔好搵出面d 人整,搵笨間多。 利申上網睇youtube , 自學整電器
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞