【小說音樂化】YOASOBI 討論區(5)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
我隻碟到左香港,但係要等埋其他貨先一齊攞
https://youtu.be/_BEq1qWehdc

有冇人知點解 May’n 可以紅⋯⋯⋯明明唱歌就好難聽,把聲又唔好聽,好細個第一次聽佢唱Macross F感覺已經係 哇條友唱歌咁難聽,好心唔好cover 怪物呢類專登寫俾ikura把聲唱嘅歌自取其辱啦
啱啱拎左
個design有問題
一開出黎中間d書同書頁冇位卡住
各花入各眼啦 雖然我都覺得佢唔啱唱呢首歌
BTW 隻BR到咗 但我無嘢播到.唔通要搵部PS4嚟播
我情願佢收多500yen整埋做文件夾
正呀
啲 beat 都係咁快
三原色
好痴線
又有新歌loop
Ps4正解
好撚正
係咪三角戀嘅故事嚟
作為May’n既打手都係咁講架喇
其實佢就完全唔紅
唔啱佢唱呢樣我認同既 有d高音位處理得唔好同埋整體都真係唔多啱佢一向風格,不過做一個歌手有得揀都應該會想唱自己既歌多d 所以我會覺得係電視台逼佢唱多過佢自己想cover 如果話係佢自取其辱不如話係公司個邊玩佢好過啦
Macross F既歌出到宜家都仲有計劃出緊既 如果真係咁難聽應該就唔會仲有公司肯投資落去同埋仲有咁多人肯聽 你有睇留言其實都好多人仲提緊sheryl同想佢唱翻個堆歌

利申:怪物就真係ikura唱得好聽d既
你個名
利申:以事論事無針對無偏頗無惡意
再利申:May’n我聽左就黎十年了 由細聽到大 睇住佢最大機會紅既時間過左再聲有受損休養左一年無野睇再出翻黎一直霉到15週年先開始多翻d搞作同準備轉公司
有冇Ching 喺個online store 到買咗嘢 知唔知落單到send shipping email之間會隔幾耐
音樂既野好主觀既姐 各花入各眼 自己啱聽咪得
利申唔識欣賞

無咩事我都出翻去架喇
我都係以事論事,所以你見我都有一定論述,我係睇得出佢技巧幾勁又有爆炸力,但成個表現出嚟我個聽感就覺得好難聽,動漫歌來講Lisa都係有技巧有爆炸力有音域有感情,但我就唔覺得難聽,所以得罪清你真係唔好意思,我係真心想知點解果時會紅過,可能我先係小眾
冇話隔幾耐㗎喎,總之佢出咗荷寄咗件就會send shipping email
超級正 第一次聽已經中毒
好想fing頭跳舞
呢類輕快歌好岩ikura bb
呢首表現出黎真係有少少唔多夾
我唔知你當年Macross F聽左邊首歌 入面太多唔同類型既歌但當年都係寫比呢個歌手唱自然有相對應既調整 變相就算多唔同類型都好其實都係適合佢唱做前題 macross班底既音樂又出名做得好又有一定歷史同認知 自然多人留意
你去搵翻MCF當年既唔同live黎聽就會知概有唔同類型既歌 佢既發揮又穩定 個人認為live好聽過cd version既
再聽早幾年macross delta既演唱會入面May’n出黎唱過3首歌 入面同女武神一齊唱僕の戰場就會覺得佢把聲特別出同埋唔同
Link我就唔比了 唔係要黎宣傳 有興趣既就去搵下啦 音樂既野真係好主觀既野黎 就好似我都覺得YOASOBI既歌好多都好聽 但我都係鍾意May’n 自己啱聽就好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞