【小說音樂化】YOASOBI 討論區(5)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike

啱啱fujifabric youtube channel開直播,有ikura嘅部分,有興趣可以睇下
希望唱怪物
企喺宣傳角度
同嗰下大抖氣
怪物應該走唔甩
正呀
又有新野
又有
無前奏,可能係彗星?
希望係怪物
怪物
google幫到你
但內容大致就係對於合唱歌曲同埋今日個youtube live嘅一啲感想,跟住叫大家支持下隻album
最希望係d first take 可以上埋 spotify
yoasobi 得兩首歌有前奏
所以都好難估
最好係無修改上架
上次LiSA x Uru 嘅再會
在kkbox嘅版本有再較過啲音
【#LikeJapan娛樂】YOASOBI / THE FIRST TAKE新出演 星期三晚發布

官方twitter:「THIS IS OUR BEST TAKE」

來了來了!今次我們暫時只看到身穿橙白色衣服,在預告片登場的Ikuta。到底她今次會唱「優しい彗星」、「アンコール」還是「怪物」呢?這次演出又會不會如官方戶口般,是「BEST TAKE」呢?

2020年日本音樂的傳說 YOASOBI崛起之路:www.likejapan.com/s/yoasobifromthestart

by #Likejapan_Owen
©Sony Music Entertainment (Japan) Inc.

我覺得係あの夢をなぞって
最鍾意呢首同アンコール
聽左無數咁多 cover
依然冇一個比得上 ikura
好 j 到仆街
https://www.youtube.com/watch?v=3Arvszu7tuo
幫補 link
59:55 左右開始
唱佢地合唱既果首新歌
幾田d 和音好靚
最近我發現我家姐得閒無事就會哼YOASOBI嘅歌,於是我問佢做乜無啦啦唱YOASOBI嘅歌
佢就答:係咩?唔知喎,平時你播得多掛

LOOP歌太多,加上YOASOBI嘅歌夠易入腦,成功幫我家姐洗咗腦
感謝補充 唔該師兄
不過唔知佢地另外唱果d 係咩歌
呢隻係我最鐘意嗰隻
不過唔會唱呢隻啦,始終係上年年頭出同埋人氣冇其他歌咁高
我會投 怪物 一票

YOAOSBI 三甲維持 夜驅 群青 怪物
希望係彗星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞