【小說音樂化】YOASOBI 討論區(5)

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
聽開ikura 由 unplugged 木結撚唱到咁快又穩真係幾神奇,曲風天地之差
反而初音隻音驚冇ayase 啲歌
我都以為有 但居然有eve都無ayase嘅歌
反而估唔到ガルパ會出夜驅先
我早幾個月俾咗個號人哋玩
BLU RAY仲未出貨 BAD轉倉 唔通要改地址
當年無發現幾田嘅實力/潛力的音樂製作人同監製
依家望到佢咁紅 & 潛力咁大
唔知佢哋有冇啲後悔
我估係當年 ikura 選歌同曲風問題
佢既小清新總體黎講唔算突出
一樣係用結他但唱 aimyon d 歌欠缺一種厚度
邊諗到撞落 ayase d 相對激烈既電子音樂咁出色
仲有 ayase 真係揸盡 ikura 把聲
個 ah 音好 J 到仆街
夜驅群青怪物 encore 幾乎首首都有
ikura 自己d 歌都冇呢d 位
佢最新首歌 & 佢把聲係好有清透 好好聽
但係無咩震撼力

但係一變做ikura mix埋 Ayase啲編曲
即刻轉晒變到超有震撼力 令人聽完又聽
所謂化學作用就係咁
希望 ikura 都可以係 ayase 身上學到作曲編曲
自己轉左先,廢事煩,
除左隻碟,我之前訂個2件衫都拿拿臨轉翻新地址
好難啦
佢識都好都未必會自己寫呢啲又快又高音嘅歌
有冇人知廣東話講yoasobi個女仔channel名?揾唔返
你係指將其他人嘅歌詞分析、感想唔加source當做自己創作放上Youtube Channel之後被人踢爆咗而家連片都刪除埋嗰個喵up 24日本語女仔
唔知佢咁狗,個女仔個樣唔差,btw睇過原作小說都應該講返出d野9成似,死神果d.大家係點飛現佢抄?
#526,唔知點解個post 已經del咗
因為佢唔係剩係分析部份一樣,佢連啲「個人感想」都係原句咁抄返人哋篇文
係咪已經無得買到特典版the book
ikura上緊林修教唱歌冇人睇
其實我都唔知今晚都有
以為上個禮拜就完左
冇LINK點睇
萬人血書求呢首
個人覺得呢首最好聽
故事性好強
夜に駆ける連ayase都唔夠氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞