[SPUNK] Apink討論區(71) 出道十週年!!! 瓏珠生日快樂~

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
其實google翻譯基本個啲都夠你用
我都係翻譯完放上去
殘體
雖然時間唔耐 但都好替瓏心痛好驚會有咩事
受左初瓏影響 我睇師妹同某一隊都係睇隊長先
呢個假期 真係過得好緊張 同好擔心
我對其他KPOP暫時冇感
而家淨係睇APINK
睇到最尾個段真係好嬲同好sad
希望瓏瓏唔好咁自責啦
呢幾年由瓏隊變左瓏忙內
好擔心佢頂唔住
感覺到瓏瓏認同自己受嘅批評
自己都覺得自己呃咗Panda咁
我都係,過得好唔安落
本身自己唔係APINK狂粉 但係都有聽佢地既歌同間唔中碌吓佢地IG睇靚相
不過今日碌碌吓見到初瓏千字文都feel到唔對路 原來整左單咁既野
我對成件事冇太深入了解 咁我就唔方便批評太多 但係我覺得單憑人地過去既言行舉止就黎試圖定義而家既佢既話 呢樣野真係太武斷同膚淺 希望d網民唔好人云亦云積下口德
初瓏都已經道左歉 希望過一排可以快d平息啦
我飯開個團早排都有單野俾黑粉入 感同身受有感而發 希望在座各位panda巴絲都加油 繼續撐自己idol
避唔到,一齊捱
大家唔好怕羞
一齊去瓏ig留言支持佢
google基本既都會幫你翻譯到
初瓏
留咗簡單英語
唔知各位panda想留咩言 所以我簡單整合咗啲常見句子 大家可以揀嚟組合再copy & paste 瓏會睇得明架喇

初瓏 초롱
瓏瓏 롱롱
瓏隊長 롱리더
Panda 판다
我們 우리

永遠 항상 / 영원히 / 언제나
支持你 응원해요
相信你 믿어요
愛你 사랑해요
在一起 함께해요

加油 파이팅

無論發生咩事都好 무슨 일이 생겨도

不要傷心 슬퍼하지 마요
不要太擔心 너무 걱정하지 마요

攰嘅話就好好休息 피곤하시면 꼭 휴식을 취하세요

請好好照顧身體 몸과 건강을 꼭 챙기세요

附上一句Oh Yes歌詞 珠女成日quote嘅:
모든 사람이 아니라고 해도 난 네 편
(就算所有人唔喺你嗰邊 我都站在你嗰一邊)
就嚟爆po
瓏隊加油
感謝
呢啲idol 邊到搵呀大佬,可以咁為粉絲著想
雖然呢一兩年少追apink
但出左呢單新聞見到佢咁樣表態更加冇後悔飯佢
真心希望件事快快完到,比瓏抖下
簡單係ig 留咗言
希望瓏瓏見到咁多人支持佢心情會好返啲😢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞