老實講,真係對連登好失望

596 回覆
995 Like 184 Dislike
其實五個月前同而家嘅情況都係差不多

同埋我覺得大家對五毛嘅定義同admin係唔同嘅,你哋唔好好咁定義呢一樣嘢根本冇得做

同埋喺連登成立初期,連仔同以前膠登嘅會員交流過一啲關於討論區管理嘅意見,你亦都可以參考下以前膠登嘅歷史,相信佢喺入面亦都吸取咗唔少嘅經驗同教訓
而我相信入面嘅其中一個教訓係「唔好畀會員有太大嘅權力」
其實唔使放權。Admin認真少少就得。而家hea到好似廢人咁。用戶體驗越來越差。
其實唔需要諗五毛係咩定義。

認真諗諗,點解越來越多用戶會失望。連仔期望咩人用連登。期望連登變成點。諗下連登要點做好d。
咁都ban唔到記得站務台開過勁多po要踢走條五毛
好多ching都有開
你覺得意外 會唔會因為你唔了解呢個世界?唔了解呢個香港?

跟本上喺香港 高登又好 連登又好 就係有一大班"聰明人"喺度生活 喺度參與

抗爭果期見個勢有機會爭取多d民主 咪推多d抗爭post, 行動post, 食黃店 不分化 希望盡一分力去成就件事

但而家好明顯失敗左 咪推返股票post買樓post囉 飲飲食食 好正常喎

trend is your friend
抗爭果期 順住個勢 希望港共有機會讓步 梗係踩多一腳 齊心合力 搞埋國際線
但國安法出左 + 侵輸左 好明顯個勢已經轉左
一係follow the trend做順民 一係就移民quit香港 至於繼續喺香港抗爭好明顯 係逆緊勢

或者到下次再凝聚到民意力量 先有機會見返呢班"聰明人"再企出黎

唔好再咁天真 覺得真係咁多五毛啦 實情係好多人會變 會轉呔
連仔根本無心打五毛
本來19年6月前都好多
因為6月發生既事同五毛風向完全相反
同埋果陣五毛阿頭都唔知應該帶咩風向先令五毛靜左一陣
之後一兩個月班五毛又返晒黎
連仔唔做野無得搞
我知呀,我有見到你個po
我都有睇佢呢篇回應
但問題依然仲係存在
所以關鍵係在於「LIHKG 設有系統根據多種數據偵測帳戶間有否關連」呢件事係咪真係有連仔口中咁有用
完全唔覺得你講嘅係事實
事實係我一用起底功能睇啲引戰/疑似五毛,全部都係冇開過po或者淨係開引戰po,然後一開親po就嚟嚟去去嗰幾個名同埋一堆p牌新ac附和兼推po
如果佢地好似你口中咁講,係將生活焦點轉移咗,佢地應該會有唔少你口中飲飲食食玩樂嘅po可以開
有班人擺明故意引戰,最鍾意講「你班連登仔乜乜物物」,見到就噁心。
先唔講用連登仔三隻字捆綁全部會員,仲要佢自己都係連登會員,基本上日日都見到呢個句式引戰。
用戶體驗一直無改善。情況由有個巴打在電視辯論叫柒婆睇連登開始,就一路有人入來搞事。

你睇下政事台開始有變垃圾崗之勢。只有朝早、零晨好少少。
連仔究竟有冇bam 五毛!?
幾乎個個政治post 都一炸,學樓主話齋佢哋啲言論真係好討厭,影響晒討論,留佢哋喺度做咩
保持言論自由呀,保持中立性呀,呢個時勢長期比人恰緊仲講呢啲!
以前高登點死㗎,咪一炸死熱狗長駐喺度囉,連仔咁都唔明
究竟留呢啲人喺度做乜撚嘢!
我日日都有睇啦,就係有睇先會開呢個po
我試過report洗版好快手喎
仲要係文宣洗版
政事台不嬲垃圾崗嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞